ΑΘΗΝΑ
03:57
|
04.05.2024
Οι εργαζόμενοι κρατούνται από το πρωί με την κατηγορία της ««τρομοκρατικής δραστηριότητας», ενώ τους έχει απαγορευτεί η επικοινωνία με τους δικηγόρους τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη τουλάχιστον εννέα εργαζόμενων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας, ύστερα από επιδρομές στα σπίτια των δημοσιογράφων τα ξημερώματα της Τρίτης, την επομένη της Ημέρας Κουρδικής Δημοσιογραφίας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, οι εργαζόμενοι κρατούνται από το πρωί με την κατηγορία της ««τρομοκρατικής δραστηριότητας», ενώ τους έχει απαγορευτεί η επικοινωνία με τους νομικούς τους εκπροσώπους.

Οι οκτώ συλληφθέντες είναι δημοσιογράφοι και εργάζονται για το πρακτορείο Mezopotamia ή για την εφημερίδα Yeni Yasam, ενώ ο ένατος συλληφθείς είναι «εργαζόμενος στον Τύπο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δικηγόρων για την ελευθερία του Τύπου MLSA, πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες που συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σανλιούρφα, ανέφερε η Ένωση δικηγόρων για την ελευθερία του Τύπου MLSA.

Εισβολή της αστυνομίας σε στούντιο κουρδικών καναλιών και στο Βέλγιο

Την ίδια ώρα με την επιχείρηση των τουρκικών αρχών, αντίστοιχη επιχείρηση πραγματοποίησαν οι βελγικές αρχές τα στούντιο των κουρδικών τηλεοπτικών καναλιών Sterk TV και Medya News, στις Βρυξέλλες.

https://twitter.com/medyanews_/status/1782731276719411209

Η βελγική εισαγγελία σε δική της ανακοίνωση ανέφερε ότι οι έρευνες έγιναν τη νύχτα κατόπιν αιτήματος της γαλλικής δικαιοσύνης, η οποία αναζητά αποδείξεις για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Σε ανακοίνωσή του, το Medya News καταγγέλλει πως η επιδρομή των βελγικών αρχών πραγματοποιήθηκε από περίπου 200 αστυνομικούς, στη 1.30 τα ξημερώματα και διήρκεσε για 4 ώρες. Σύμφωνα με το κανάλι, όταν οι εργαζόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο βρήκαν κατεστραμμένο τον εξοπλισμό του στούντιο, σπασμένες πόρτες και κομμένα τα καλώδια των υπολογιστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα