ΑΘΗΝΑ
05:04
|
06.05.2024
Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η ομιλία και η συναυλία του στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας UCLA στις 26 και στις 27 Απριλίου θα γίνουν κανονικά.
Αλκίνοος Ιωαννίδης,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ακύρωση της συναυλίας που είχε προγραμματίσει να δώσει τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο γνωστός τραγουδοποιός και τραγουδιστής Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Αφορμή έδωσε η απόφαση της διοίκησης του πανεπιστημίου να απαγορεύσει νωρίτερα την ίδια μέρα την είσοδο στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος (campus), την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τη τηλεδιάσκεψης και την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τονίζει πως παρακολούθησε κατά το διάστημα της παραμονής του στη Νέα Υόρκη τους φοιτητικούς αγώνες και τις 24ωρες (όπως ανέφερε) διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είδα την ”κατάληψη” του campus από τους φοιτητές, είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών» γράφει στην ανάρτησή του στα social, προσθέτοντας ότι «από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Κολούμπια απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται. Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας».

Λίγες μέρες πριν, ο καλλιτέχνης είχε τραγουδήσει τον Προσκυνητή στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε στη συνέχεια πως η προγραμματισμένη ομιλία και η συναυλία του στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας UCLA  στις 26 και στις 27 Απριλίου θα γίνουν κανονικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα