ΑΘΗΝΑ
18:17
|
04.05.2024
Οι πύραυλοι που στάλθηκαν στην Ουκρανία ήταν μέρος αμερικανικού πακέτου στρατιωτικής βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκαν τον Μάρτιο.
Πύραυλοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αθόρυβα» και «μυστικά» οι ΗΠΑ προώθησαν τις τελευταίες βδομάδες διά θαλάσσης πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία ώστε να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας και ήδη οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τους χρησιμοποίησαν «τουλάχιστον δύο φορές» ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του κατά τη συνομιλία του με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reutes.

Οι πύραυλοι που στάλθηκαν στην Ουκρανία ήταν μέρος αμερικανικού πακέτου στρατιωτικής βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε εγκριθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 12 Μαρτίου.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος απέφυγε να προσδιορίσει πόσοι ακριβώς πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στάλθηκαν στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στις 17 Απριλίου κατά ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Κριμαία  που απέχει 165 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και μία δεύτερη φορά κατά ρωσικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Όπως υπενθυμίζει το ίδιο πρακτορείο, το θέμα της χορήγησης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία ήταν για μήνες θέμα συζήτησης μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων του Πενταγώνου και της κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα