ΑΘΗΝΑ
10:04
|
19.05.2024
Οι πύραυλοι που στάλθηκαν στην Ουκρανία ήταν μέρος αμερικανικού πακέτου στρατιωτικής βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκαν τον Μάρτιο.
Πύραυλοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αθόρυβα» και «μυστικά» οι ΗΠΑ προώθησαν τις τελευταίες βδομάδες διά θαλάσσης πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία ώστε να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας και ήδη οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τους χρησιμοποίησαν «τουλάχιστον δύο φορές» ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του κατά τη συνομιλία του με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reutes.

Οι πύραυλοι που στάλθηκαν στην Ουκρανία ήταν μέρος αμερικανικού πακέτου στρατιωτικής βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε εγκριθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 12 Μαρτίου.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος απέφυγε να προσδιορίσει πόσοι ακριβώς πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στάλθηκαν στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στις 17 Απριλίου κατά ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Κριμαία  που απέχει 165 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και μία δεύτερη φορά κατά ρωσικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Όπως υπενθυμίζει το ίδιο πρακτορείο, το θέμα της χορήγησης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία ήταν για μήνες θέμα συζήτησης μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων του Πενταγώνου και της κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα