ΑΘΗΝΑ
02:52
|
06.05.2024
Αφορμή ήταν τα πογκρόμ στην αυτοοργανωμένη λαϊκή της Ξηροκρήνης κάθε Σάββατο, όπου και γίνονται συλλήψεις μικροπωλητών.
«Κάτω τα χέρια από τους μικροπωλητές, έξω ο ρατσισμός από τις γειτονιές»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση πραγματοποίησε η συλλογικότητα Stop War On Migrants, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του Δήμου, με τίτλο η «Ώρα των πολιτών», στο Πειραματικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, για να συνομιλήσει με πολίτες.

Συγκεκριμένα, την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η εκδήλωση η συλλογικότητα προχώρησε σε παρέμβαση, με αφορμή τα πογκρόμ στην αυτοοργανωμένη λαϊκή της Ξηροκρήνης κάθε Σάββατο, όπου και γίνονται συλλήψεις μικροπωλητών, επιβάλλονται πρόστιμα ύψους των 2.000 ευρώ και κατάσχεση της πραμάτειας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένταση μεταξύ δημοτικών συμβούλων και αλληλέγγυου κόσμου, όπου οι τελευταίοι έκαναν γνωστά τα αιτήματα τους, τα οποία ήταν: α) άμεση αδειοδότηση των μικροπωλητών, β) παραγραφή των προστίμων και γ) άμεση αποχώρηση της αστυνομίας από την λαϊκή

Η ανακοίνωση της Stop War On Migrants:

Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει όλο και συχνότερες αστυνομικές επιθέσεις στην αυτοσχέδια λαϊκή της Ξηροκρήνης, με σοβαρούς τραυματισμούς, συνεχείς τραμπουκισμούς και πρόστιμα, που απειλούν άμεσα τον βιοπορισμό των ανθρώπων. Οι επιθέσεις αυτές γίνονται με εντολή του νέου δημάρχου, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι κεντρικός του στόχος είναι να πατάξει το παράνομο εμπόριο.

Για όσους ζούμε στην Θεσσαλονίκη αυτό μοιάζει με κοροϊδία. Η πόλη μας έχει πολλά σημαντικά προβλήματα και η ύπαρξη ορισμένων μικροπωλητών -με ή χωρίς άδειες- που προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά μεροκάματα δεν είναι ένα από αυτά.

Ο δήμαρχος, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι κάτι κάνει, έχει βρει εύκολο στόχο στους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν. Με αυτό το επικοινωνιακό κόλπο προσπαθεί παράλληλα να έχει ικανοποιημένους και τους συντηρητικούς και ρατσιστές πολίτες γιατί γνωρίζει ότι στην λαϊκή της Ξηροκρήνης υπάρχουν αρκετοί μετανάστες και Ρομά.

Εμείς δεν είμαστε ΜΚΟ, αλλά πολιτική ομάδα και άτομα που δραστηριοποιούμαστε στην πόλη.

Θεωρούμε την επιλογή του δημάρχου απαράδεκτη και ρατσιστική.

Έμπρακτα στεκόμαστε αλληλέγγυα μαζί με τους μικροπωλητές στην Ξηροκρήνη και βλέπουμε τον τρόπο που οι παρουσία μας στοχοποιείται από συστημικά μέσα ενημέρωσης. Ο λόγος των μικροπωλητών καθώς και ο δικός μας λόγος τόσο καιρό δεν εμφανίζεται ποτέ σε δημοσιογραφικές καλύψεις, στις οποίες όμως εμφανίζεται ο λόγος των επιτηθέμενων της αστυνομίας.

Οι κοινές παρεμβάσεις μας με τους ανθρώπους της λαϊκής για την διάσωση του αυτονόητου, της δυνατότητάς τους να επιβιώσουν μέσα στην βαρβαρότητα της επισφάλειας, του ρατσισμού, της καταστολής και της ακρίβειας, ονομάστηκε “στήριξη του παρεμπορίου”.
Απαντάμε λοιπόν στην κρατική βία και την δημοσιογραφική αποσιώπηση απαιτώντας:

1. Άμεσα άδειες για όλες τις μικροπωλήτριες και μικροπωλητές.

2. Άμεση αποχώρηση της αστυνομίας από την λαϊκή.

3. Διαγραφή όλων των προστίμων που έχουν αποδοθεί.

Ρομά, μετανάστριες και μπαλαμοί μπορούμε να ζήσουμε μαζί στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας και σπέρνουν τον ρατσισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα