ΑΘΗΝΑ
09:22
|
06.05.2024
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ λέγοντας πως είναι υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση.
Νάνσι Πελόζι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε σήμερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο  RTE Six One News αφού ήπιε νερό στο «δικαίωμα αυτοπροστασίας» του Ισραήλ, στη συνέχεια απέρριψε την πολιτική και τις πρακτικές του Νετανιάχου χαρακτηρίζοντάς τες «τρομερές».

«Τι θα μπορούσε να ήταν χειρότερο από όσα έχει κάνει ως απάντηση (σ.σ. στις επιθέσεις της Χαμάς);  Θα έπρεπε να παραιτηθεί. Είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος!» είπε η Πελόζι

Ερωτηθείσα εάν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συνιστά «εμπόδιο για την ειρήνη», η Πελόζι απάντησε:

«Δεν γνωρίζω εάν φοβάται την ειρήνη ή είναι ανίκανος για αυτή ή εάν δεν την θέλει. Είναι όμως εμπόδιο στη λύση των δύο κρατών» κατέληξε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων που αυτές τις μέρες πραγματοποιεί ταξίδι στην Ιρλανδία με αφορμή τη βράβευσή της.

Πριν λίγες βδομάδες η Πελόζι είχε βάλει τη υπογραφή της με περίπου 30 άλλους βουλευτές σε επιστολή ζητώντας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, να ξανασκεφθούν την πρόσφατη απόφασή τους να εξουσιοδοτήσουν νέες μεταφορές όπλων και πυρομαχικών στο Ισραήλ. Ζήτησαν επίσης από την κυβέρνηση να σταματήσει μελλοντικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ ώσπου να ολοκληρωθεί έρευνα για το πώς σκότωσε ο ισραηλινός στρατός τους επτά υπαλλήλους της ΜΚΟ, WKC, την 1η Απρίλη.

Στα μέσα Μαρτίου, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη γερουσία, Τσακ Σούμερ, είχε επίσης ζητήσει την παραίτηση του Νετανιάχου και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ εκτιμώντας πως δεν ικανοποιεί τις ανάγκες της χώρας μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη στο Νότιο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα