ΑΘΗΝΑ
15:25
|
04.05.2024
Η δεύτερη εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας στο πλαίσιο της επιχείρησης ASPIDES.
Κατάρριψη UAV από τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στον Κόλπο του Άντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πρώτες πρωινές ώρες, στον κόλπο του Άντεν η φρεγάτα Ύδρα -παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES– έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε. Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ προσθέτει ότι η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Πηγές από το ΓΕΝ αναφέρουν: «Την Πέμπτη 25 Απριλίου και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα “Ύδρα”, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε. Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εμπλοκή της ελλληνικής φρεγάτας για την προστασία εμπορικού πλοίου ήταν στις 13 Μαρτίου, οπότε πάλι είχε βάλει με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων, τα οποία τότε είχαν απομακρυνθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα