ΑΘΗΝΑ
16:31
|
29.05.2024
«Η ALBA μπορεί να είναι μεταξύ των ιδρυτών ενός νέου κόσμου, μιας νέας διεθνούς πολυπολικής τάξης».
Νικολάς Μαδούρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι χώρες της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής μας (ALBA) στέκονται υπέρ ενός νέου πολυπολικού κόσμου, στον οποίο ανήκουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Σήμερα συντελούνται μεγάλες αλλαγές στη γεωπολιτική, αναδύεται μια νέα διεθνής τάξη και η ALBA συνδέεται ήδη με τον νέο κόσμο», ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με την Venezolana de Television, κατά την έναρξη της 23ης Συνόδου Κορυφής της ALBA στο Καράκας. Η ALBA μπορεί να είναι μεταξύ των ιδρυτών ενός νέου κόσμου, μιας νέας διεθνούς πολυπολικής τάξης», τόνισε.

Σημείωσε ότι οι BRICS «είναι ένας μεγάλος πόλος του αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου». «Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική και άλλες χώρες εδραιώνουν τις BRICS», οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% του παγκόσμιου ΑΕΠ, είπε.

Η ALBA, που ιδρύθηκε το 2004, περιλαμβάνει την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, τη Βολιβία, την Κούβα, τη Δομίνικα, τη Γρενάδα, τη Νικαράγουα, τον Άγιο Κιτς και Νέβις, την Αγία Λουκία, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες και τη Βενεζουέλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπογραφή δύο νέων συμφωνιών Ελλάδας-Κατάρ στην Αθήνα

Ο Λούλα ανακαλεί τον πρέσβη της Βραζιλίας στο Ισραήλ

«Πράσινο φως» από Μακρόν και Σολτς στο Κίεβο για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Έξω από την Ε.Ε.-Αποχή από τις Ευρωεκλογές»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα