ΑΘΗΝΑ
14:44
|
29.05.2024
Παραμένει κρατούμενος μέχρι την απολογία του. Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Κωνσταντίνος Φλώρος, πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του θα οδηγηθεί σήμερα Πέμπτη 25/4 στις 13.00 ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος επιτέθηκε εντός της Βουλής εναντίον του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου της «Ελληνικής Λύσης». Ο δράστης ζήτησε και έλαβε σχετική προθεσμία ενώ μέχρι να απολογηθεί θα κρατείται.

Σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ). 

Η συνήγορος του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, δικαιολόγησε την πράξη του εντολέα της λέγοντας ότι είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον κ. Φλώρο. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στην ολομέλεια είπε ότι «ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά» και έκανε λόγο για αλλαγές στον κανονισμό του σώματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Έξω από την Ε.Ε.–Αποχή από τις Ευρωεκλογές» την Κυριακή 

Το Politico ξεσκεπάζει την Ούρσουλα: Καμπάνια κατά παράβαση των δικών της κανόνων  

Σουηδία: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 1,16 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Πούτιν: Μόνη νόμιμη εξουσία στην Ουκρανία είναι το κοινοβούλιο και ο πρόεδρός του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα