ΑΘΗΝΑ
09:24
|
05.05.2024
Ο Πέτρος Κόκκαλης υποστήριξε πως στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε «για το κλίμα» και για «τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό».
Ο Πέτρος Κόκκαλης κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πολιτική πρόταση του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παρουσίασε σήμερα ο γραμματέας του νέου κόμματος και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Πέτρος Κόκκαλης, υποστηρίζοντας πως πρέπει η Ελλάδα να γίνει «Δανία του νότου και όχι Αίγυπτος του βορρά».

Ο Κόκκαλης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του στο ξενοδοχείο Αμαλία της Αθήνας είχε στο πλευρό του εκπροσώπους του κινήματος «Πράσινοι-Οικολογία» και το «Βολτ-Ελλάδας» που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ.

Ο Πέτρος Κόκκαλης υποστήριξε πως στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε «για το κλίμα» και για «τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό».

Αναφέρθηκε διεξοδικά στον «επείγοντα χαρακτήρα» της κλιματικής κρίσης που διαχέεται και απειλεί συνολικά την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό, τη ζωή στον πλανήτη τονίζοντας πως πρόκειται για «τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας και τη μεγαλύτερη της ανθρωπότητας».

Η “Εθνική Πράσινη Συμφωνία” αποτελεί ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πρόσθεσε και την έχουμε επεξεργαστεί σε τρεις πυλώνες, το κλίμα, την οικονομία και την κοινωνία με εγγυητή ένα κράτος δικαίου το οποίο στην Ελλάδα υπολείπεται απ’ αυτό που πρέπει να είναι.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με την πρότασή μας αυτή επιδιώκουμε να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, να ενισχυθεί η ανάπτυξη με δίκαιη κατανομή των κερδών, να χτιστεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και να γίνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Πρόκειται για μια ρεαλιστική δέσμη συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. «Είναι ο τρόπος να γίνουμε Δανία του νότου και όχι Αίγυπτος του βορρά».

Σε επόμενο σημείο αποδοκίμασε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμώντας πως αποτελεί «προβληματικό συνδυασμό πολύ χαμηλής διοικητικής επάρκειας και ιδιαίτερα ενισχυμένης καθεστωτικής λογικής».

«Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν σημαία το “μένουμε Ευρώπη” μάς φέρνουν αντιμέτωπους με την Ευρώπη, ακολουθώντας τα χνάρια του Όρμπαν της Ουγγαρίας» πρόσθεσε.

Επιπλέον, άσκησε κριτική και σε κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης επειδή «δεν συντονίζονται με τις επιταγές των καιρών, υποτιμούν τη σημασία της επεξεργασίας σοβαρών προγραμματικών προτάσεων, θέτουν σε δεύτερη μοίρα την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χαιρετισμό απηύθυνε η Βασιλική Γραμματικογιάννη, συμπρόεδρος του κόμματος «Πράσινοι-Οικολογία» και μία από τους επικεφαλής της καμπάνιας του ΚΟΣΜΟΥ, καθώς και ο Κωνσταντίνος Καλαφατάκης, εκλεγμένος γενικός γραμματέας του «Βολτ Ελλάδας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κάιρο: Καμία συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα