ΑΘΗΝΑ
22:18
|
07.05.2024
Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου. Αναβάλλεται για άλλη ημερομηνία που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου.
Μπάιντεν και Ερντογάν σε παλιότερη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πολιτικό «θρίλερ» εξελίσσεται το ταξίδι του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα πως η επίσκεψη θα γίνει στις 9 Μαΐου. Ωστόσο η είδηση διαψεύστηκε μερικές ώρες αργότερα από την τουρκική εφημερίδα Sabah που ανέφερε πως το ταξίδι θα αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία «που θα ανακοινωθεί σύντομα».

Η αφορμή φαίνεται πως είναι «αλλαγές στην ατζέντα του Τούρκου Προέδρου».

Στο επίκεντρο της συνάντησης (όποτε και εάν γίνει αυτή) αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα στρατιωτικά, αμυντικής και «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας.

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα επισημαίνει τις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας που αυτή την περίοδο διαταράσσονται από την άνευ όρων υποστήριξη που παρέχει στο Ισραήλ ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον πόλεμο στη Γάζα.

‘Εχουν επίσης να συζητήσουν το τουρκικό αίτημα αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και εκσυγχρονισμού άλλων που ήδη διαθέτει η τουρκική πολεμική αεροπορία αλλά και την υποστήριξη που παρέχει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια η Ουάσιγκτον στους Κούρδους μαχητές της Συρίας που ανήκουν στην οργάνωση YPG , που η Άγκυρα την αντιμετωπίζει σαν «τρομοκρατική» οργάνωση-παρακλάδι του ΡΚΚ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα