ΑΘΗΝΑ
00:31
|
08.05.2024
Οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές σκόνταψαν στην εμμονικά αδιάλλακτη στάση του Ισραήλ που εξακολουθεί να μην έχει προτεραιότητα την απελευθέρωση των ομήρων.
Αιγυπτιακό τεθωρακισμένο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με άδεια χέρια επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα στο Κάιρο οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές που μετέβησαν το πρωί στο Ισραήλ ώστε να συνεχίσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία και ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν κατονομάζει η αραβική ψηφιακή εφημερίδα The New Arab, το Ισραήλ δεν έκανε καμία απολύτως νέα πρόταση επιμένοντας εμμονικά στην προσφορά «περιορισμένης εκεχειρίας» με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 33 ομήρων αντί των 40 που συζητούσε ως και πριν μερικές μέρες.

«Δεν υπάρχουν επί του παρόντος άλλες συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ούτε υπάρχει νέα ισραηλινή προσφορά στο τραπέζι» εξήγησε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος προσθέτοντας πως το μόνο που υπάρχει είναι η προσπάθεια του Καΐρου να ξαναρχίσει τις συνομιλίες  επί της αιγυπτιακής πρότασης για απελευθέρωση 33 ομήρων (γυναίκες, ηλικιωμένοι και ασθενείς) με αντάλλαγμα εκεχειρία μικρότερη των έξι βδομάδων.

Η εξέλιξη καταγράφεται ένα 48ωρο μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Αίγυπτο του Ισραηλινού αρχηγού του στρατού στρατηγού Χέρτζι Χαλεβί και του επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, Shin Bet,  Ρόνεν Μπαρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα