ΑΘΗΝΑ
01:23
|
08.05.2024
Αυτή την Κυριακή, 28/4 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την αρχαιολόγο Μαρία Σκλείδα.
Από το Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μικρή περιοδική έκθεση με θέμα «Από το Πάθος στην Ανάσταση» πραγματοποιεί ως τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την πασχαλινή περίοδο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται γνωστά και άγνωστα έργα από τις συλλογές του Μουσείου, όπως το μνημειώδες έργο του Λουδοβίκου Θείρσιου, η Κοινωνία των Αποστόλων (κάρβουνο σε χαρτί), η Βαϊοφόρος του Θεόδωρου Πουλάκη, το χρυσοκέντητο επιγονάτιο του Νεοφύτου Λαρίσης του 17ου-18ου αι., το ασημένιο αρτοφόριο από την Νίγδη της Καππαδοκίας του 1815 και άλλα πολλά που συνθέτουν την έκθεση, η οποία ακολουθεί την πορεία του Χριστού από την Έγερση του Λαζάρου μέχρι και την Ανάστασή Του.

Όσοι ευκαιρούν μπορούν να πάνε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αυτή την Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, καθώς θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την αρχαιολόγο του μουσείου, Μαρία Σκλείδα, από τις 12.00 ως τις 13.00, δίχως να είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζιμπάμπουε: Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα