ΑΘΗΝΑ
10:52
|
07.05.2024
Η κινητοποίηση έχει μετατραπεί σε φοιτητική εξέγερση που αγκαλιάζει δεκάδες πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετέβη σήμερα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στο πλευρό των φοιτητών που κινητοποιούνται εδώ και μέρες υπέρ του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο και Κώστα Γουλιάμο, σε δήλωση που έκανε σε δημοσιογράφους  τόνισε πως η κινητοποίηση έχει μετατραπεί σε φοιτητική εξέγερση που αγκαλιάζει δεκάδες πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Τόνισε πως και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα γίνονται μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην καταστολή και στον αυταρχισμό που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να καταστείλουν αυτές τις κινητοποιήσεις.

Ζήτησε επίσης, να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Γάζα και να σταματήσει η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ και να δημιουργηθεί ελεύθερο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

«Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, στην καρδιά των ΗΠΑ, και βρισκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Ήδη είδαμε δημοσκοπήσεις και μετρήσεις που δείχνουν τεράστια άνοδο στη συμπαράσταση υπέρ της Παλαιστίνης του αμερικάνικου λαού σε σχέση με μία δεκαετία πριν…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουσούμπας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων και λήξης μαθημάτων

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα