ΑΘΗΝΑ
16:14
|
09.07.2026
Οι συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια ειρηνικής κατασκήνωσης διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά από την ομοσπονδιακή βουλή.
ΜέΡΑ25
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον αυταρχισμό των γερμανικών αρχών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 μετά τη σύλληψη μελών του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία στη διάρκεια ειρηνικής κατασκήνωσης διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά από την ομοσπονδιακή βουλή.

«Ο καταυλισμός διαμαρτυρίας, δημιουργήθηκε στις 8 Απριλίου και αντιμετώπισε την βία και την καταστολή από τη γερμανική αστυνομία. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, όπου επισημαίνεται πως οι συλλήψεις αυτές έγιναν λίγες βδομάδες μετά την πρωτοφανή απόφαση των γερμανικών αρχών να απαγορεύσουν στον Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο στη Γερμανία μετά την απόφασή τους να εμποδίσουν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Παλαιστίνης στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να μιλήσει.

Μάλιστα, οι γερμανικές αρχές περιόρισαν επίσης τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα εντός της χώρας, επεκτείνοντας την απαγόρευση ακόμη και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα