ΑΘΗΝΑ
12:21
|
07.05.2024
Ανάμεσα στα συντρίμμια υπάρχει και ένα 10% των 75.000 βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό και δεν εξερράγησαν.
Η κατεστραμμένη Γάζα από ψηλά...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενδεικτική της καταστροφής και του χάους που έχει προκαλέσει ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί η δήλωση που έκανε σήμερα ο Πεχρ Λοντχάμαρ, ανώτερος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Δράσης του ΟΗΕ  κατά Ναρκών (UNMAS) μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Όπως εξήγησε, ο όγκος των ερειπίων στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας ξεπερνά τους 37 εκατομμύρια τόνους υλικών σε ένα πυκνοκατοικημένο έδαφος. Εκτίμησε πως για να απομακρυνθούν όλα αυτά θα χρειαστούν 100 φορτηγά που θα δουλεύουν νυχθημερόν επί 14 χρόνια.

Πεχρ Λοντχάμαρ στο βήμα ομιλητή της UNMAS

Σημείωσε επίσης πως ανάμεσα στα συντρίμμια υπάρχει και ένα 10% των 75.000 βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό και δεν εξερράγησαν.

Με λίγα λόγια ο στρατός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος της Γάζας σε κρανίου τόπου που για να μπορέσει να ξαναδεχθεί ανθρώπους και  να κατοικηθεί ξανά θα χρειαστούν πολλά χρόνια και δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Κόστος, που θα πρέπει να χρεωθεί στις κυβερνήσεις Ισραήλ και ΗΠΑ που προκάλεσαν την καταστροφή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμβούλιο Υπουργών: Υιοθέτηση νόμου της Ε.Ε. για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα