ΑΘΗΝΑ
07:53
|
07.05.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανάρτησε μία μονταρισμένη φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στην οποία εμφανίζεται να κοιμάται και να ονειρεύεται.
Τι Ερντογάν, τι σουλτάνος...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κρίση στις ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις αντανακλά η σημερινή (και λίαν ασυνήθιστη για τα διπλωματικά ειωθότα) ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανάρτησε μία μονταρισμένη φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στην οποία εμφανίζεται να κοιμάται και να ονειρεύεται τον εαυτό του σε ρόλο οθωμανού Σουλτάνου.

«Ο Ερντογάν ονειρεύεται την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συνεχίζει να επιτίθεται και να συκοφαντεί το Ισραήλ σήμερα στο Φόρουμ της Ιερουσαλήμ. Ο άνθρωπος της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» ονειρεύεται να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ και να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου» γράφει ο Ισραηλινός αξιωματούχος, και απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο προσθέτει:

«Ερντογάν, μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις τις τηλεοπτικές σειρές Diriliş Ertuğrul και Osman και απλά να ονειρεύεσαι. Το Ισραήλ, όμως, δεν είναι αυτοκρατορία σταυροφόρων και η Ιερουσαλήμ, η πρωτεύουσα του Ισραήλ, δεν είναι η Κωνσταντινούπολη. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει για πάντα πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού. Γύρνα στην πραγματικότητα και σταμάτα να σέρνεις την Τουρκία σε σκοτεινά μέρη. Ντροπιάζεις την κληρονομιά του Ατατούρκ και τον τουρκικό λαό!»

Μένει να δούμε την απάντηση του γραφείου Τύπου του Τούρκου Προέδρου και εάν θα κινηθεί σε τόσο άκομψη (και διόλου διπλωματική) γλώσσα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα