ΑΘΗΝΑ
10:20
|
07.05.2024
Το πλήγμα του ρωσικού στρατού στην ουκρανική αμαξοστοιχία επιβεβαίωσε Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιωτική αμαξοστοιχία που μετέφερε δυτικό οπλισμό προς την Ουκρανία κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την Παρασκευή.

«Επιχειρησιακά/τακτικά αεροσκάφη, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό κατέστρεψαν ένα στρατιωτικό τρένο με δυτικό οπλισμό και στρατιωτικό υλικό κοντά στον οικισμό Udachnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, προσωπικό και εξοπλισμό της 67ης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού σε σταθμό φόρτωσης σιδηροδρόμων κοντά στη Μπαλακέγια στο Χάρκοβο και έπληξε εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό σε 112 περιοχές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία έχασε 20 στρατιώτες και δύο φορτηγά την περασμένη ημέρα σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή Κουπιάνσκ.

Το πλήγμα του ρωσικού στρατού στην ουκρανική αμαξοστοιχία επιβεβαίωσε Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας, μιλώντας την Παρασκευή  Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, υποστήριξε ότι η Ρωσία βομβαρδίζει το ουκρανικό σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής βοήθειας, διότι η Μόσχα προετοιμάζει μια νέα επίθεση.

«Αυτά είναι κλασικού τύπου μέτρα πριν από μια επίθεση», δήλωσε ο αξιωματούχος, τονίζοντας πως στόχος των επιθέσεων «είναι να παραλύσουν τις παραδόσεις, τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Πούτιν: Ορκίζεται Πρόεδρος για 5η φορά

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα