ΑΘΗΝΑ
22:52
|
09.05.2024
Το γερμανικό ΥΠΕΞ απέρριψε την πρόταση της Κίνας για διεξαγωγή διεθνούς έρευνας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για τις εκρήξεις στους υποθαλάσσιους αγωγούς Nord Stream.
Διαρροή αερίου από τον αγωγό Nord Stream 2 όπως φαίνεται από ένα δανικό αεροσκάφος αναχαίτισης F-16 πάνω από το νησί Bornholm, Δανία, 27 Σεπτεμβρίου 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε την πρόταση της Κίνας για διεξαγωγή διεθνούς έρευνας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για τις εκρήξεις στους υποθαλάσσιους αγωγούς Nord Stream, αναφέρει το TASS.

«Η έρευνα διεξάγεται ήδη από τη γερμανική Γενική Εισαγγελία», δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος του υπουργείου.

Στις 26 Απριλίου, ο αναπληρωτής απεσταλμένος της Κίνας στον ΟΗΕ, Γκενγκ Σουάνγκ, δήλωσε ότι η χώρα του ζητά διεθνή έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream. Είπε ότι οι χώρες θα συνεργαστούν με τη Ρωσία στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο Κινέζος διπλωμάτης προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «αποφύγουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο θέμα.

Η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 ότι τρία νήματα των αγωγών Nord Stream 1 και 2 είχαν υποστεί άνευ προηγουμένου ζημιά την προηγούμενη ημέρα. Σουηδοί σεισμολόγοι ανέφεραν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών στις 26 Σεπτεμβρίου. Η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση ως επίθεση διεθνών τρομοκρατών.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς δημοσίευσε αργότερα ένα άρθρο όπου είπε, επικαλούμενος μια πηγή, ότι τα εκρηκτικά κάτω από τους αγωγούς τοποθετήθηκαν από δύτες του αμερικανικού ναυτικού, με την υποστήριξη Νορβηγών ειδικών, τον Ιούνιο του 2022. Οι New York Times ανέφεραν, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι η επίθεση στον αγωγό ήταν το έργο μιας συγκεκριμένης «φιλοουκρανικής ομάδας» που έδρασε χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα