ΑΘΗΝΑ
17:23
|
12.05.2024
Τα έσοδα της διώρυγας του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός Σχεδιασμού της Αιγύπτου.
Μια πινακίδα που γράφει «Καλώς ήρθατε στην Αίγυπτο» φαίνεται στο κανάλι του Σουέζ στις 30 Μαρτίου 2021 στην Ισμαηλία της Αιγύπτου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα έσοδα της διώρυγας του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Σχεδιασμού της Αιγύπτου, αναφέρει το Anadolu.

«Η πτώση προκλήθηκε από διαταραχή στη ναυτιλία λόγω της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε ο Χαλά Ελ-Σαΐντ σε ομιλία του στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Η Διώρυγα του Σουέζ, μια κρίσιμη θαλάσσια διαδρομή για το παγκόσμιο εμπόριο, είναι η συντομότερη ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Είναι μια από τις κύριες πηγές ξένου νομίσματος για την Αίγυπτο.

Οι διελεύσεις μέσω της διεθνούς πλωτής οδού επηρεάστηκαν από τις εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα εν μέσω επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και αεροπορικών επιδρομών αντίποινων των ΗΠΑ.

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής εν μέσω μιας θανατηφόρας ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 34.400 ανθρώπους και έχει τραυματίσει χιλιάδες από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία σκότωσε σχεδόν 1.200 ανθρώπους.

Πάνω από έξι μήνες μετά τον ισραηλινό πόλεμο, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας ήταν ερειπωμένες, ωθώντας το 85% του πληθυσμού του θύλακα σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω ενός ακρωτηριασμού αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο. Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί ότι παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Τουρκία: Νέος νόμος για τη ρύθμιση αγοροπωλησίας κρυπτονομισμάτων

ΗΠΑ: Βουτιά στο ποσοστό κατανάλωσης, χαμηλότερο επίπεδο για το εξάμηνο

Νέα Αριστέρα: Πρωθυπουργός της μαύρης εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα