ΑΘΗΝΑ
07:50
|
17.05.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ πραγματοποίησαν επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική Όχθη.
Κατασκευαστικός εξοπλισμός που ανήκει στον ισραηλινό στρατό καταστρέφει τους δρόμους κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στο στρατόπεδο προσφύγων Nur Shams στο Tulkarm της Δυτικής Όχθης στις 19 Απριλίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ πραγματοποίησαν επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Στρατεύματα εισήλθαν στις πόλεις Illar και Hizma, καθώς και στο χωριό Beit Sera, προκαλώντας συγκρούσεις με κατοίκους της περιοχής. Ο στρατός χρησιμοποίησε χειροβομβίδες τσιμπήματος και δακρυγόνα, σημείωσε το πρακτορείο ειδήσεων. Ανέφερε επίσης ότι ένας 22χρονος Παλαιστίνιος συνελήφθη στη Χίζμα.

Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς με έδρα τη Γάζα πραγματοποίησαν μια αιφνιδιαστική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σε απάντηση, το Ισραήλ κήρυξε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, και άρχισε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στον θύλακα και σε ορισμένα μέρη του Λιβάνου και της Συρίας, ακολουθούμενη από χερσαία επιχείρηση στον θύλακα. Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και στη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός έθεσε ακόμη 20 Παλαιστίνιους υπό κράτηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε το Σάββατο 20 ακόμη Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση που εκδόθηκε από την Αρχή Υποθέσεων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων και την Εταιρεία Παλαιστινίων Κρατουμένων, οι νέες συλλήψεις ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που κρατούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 7 Οκτωβρίου σε 8.480.

Οι τελευταίες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως στη Ραμάλα, την Ιερουσαλήμ, τη Χεβρώνα, τη Ναμπλούς, το Τουλκάρμ και την Τζενίν.

Κατά τη διάρκεια των ισραηλινών εκστρατειών συλλήψεων, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σωματικά και κακοποίησαν Παλαιστίνιους, ενώ προκάλεσαν ζημιές στα σπίτια και τις περιουσίες τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καθώς συνέχισε να διεξάγει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης εντείνει τις επιδρομές και τις συλλήψεις στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι 491 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα