ΑΘΗΝΑ
08:06
|
16.05.2024
Αφορμή για τα πυρά Φάμελλου κατά Γεωργιάδη τροπολογία που προωθεί την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.
Α.Γεωργιάδης και Σ.Φάμελλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος αποδοκίμασε σήμερα στη βουλή τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την προώθηση πολιτικών συστηματικής ιδιωτικοποίησης της υγείας, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

Ο Φάμελλος εξήγησε πως ο Γεωργιάδης προωθεί την επίμαχη τροπολογία παραβιάζοντας τους κανόνες της νομοθέτησης επειδή έφερε σαν «νομοτεχνική» μία «ουσιαστική και μείζονα νομοθετική ρύθμιση».

Άδωνις Γεωργιάδης και Σωκράτης Φάμελλος

Και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε:

«Την πήρατε πίσω σε εκείνη τη φάση, όμως δεν την φέρατε εκ νέου ως οφείλατε, δηλαδή δεν την καταθέσατε σε νομοσχέδιο για να αναρτηθεί στο open.gov. Δεν την καταθέσατε στη συνέχεια στις επιτροπές της Βουλής για να γίνει συζήτηση, δεν κλήθηκαν φορείς για να πουν τη γνώμη τους στη Βουλή και επιπλέον, δεν υπήρχε και καμία τεκμηρίωση και η άποψη της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. ‘Αρα με ένα λαθραίο πολιτικά τρόπο επιχειρήσατε και πάλι να φέρετε από την πίσω πόρτα αυτή τη ρύθμιση. Δεν έχετε καμία δικαιολογία για αυτό και μην προσπαθήσετε να κάνετε το άσπρο μαύρο. Αυτά είναι καταγεγραμμένα και πραγματικά γεγονότα».

Τόνισε πως ο Γεωργιάδης με το που ανέλαβε υπουργός Υγείας έβαλε χαράτσια παντού, τονίζοντας:

«Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού. Χαράτσι για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, χαράτσι για μικροβιολογικές, χαράτσι για εμβόλια, χαράτσι για χειρουργεία, χαράτσι για προσωπικό γιατρό. Και επιπλέον, εσείς συνδέετε το εθνικό σύστημα υγείας με την πλήρη αποδυνάμωσή του και με την απώλεια επιστημόνων, διότι οι επιστήμονες με τη δική σας πολιτική φεύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν έχουν και αυτοί προοπτική. Τώρα επιχειρείτε με διάφορες χυδαιότητες και το λέω για να καταγραφεί στα πρακτικά, να συνδέσετε την εθελοντική και πρωτοπόρα προσφορά του Παύλου Πολάκη εκείνη την περίοδο, όταν έλεγε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σωθεί από το εθνικό σύστημα υγείας, έστω και μια ανθρώπινη ζωή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης λόγω των ταραχών

Ιράν: Επίσημα αργία το Σάββατο και μείωση των εβδομαδιαίων εργατοωρών

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις

Ρόμπερτ Φίτσο: Εκτός κινδύνου ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα