ΑΘΗΝΑ
06:12
|
21.05.2024
Οι Βρυξέλλες σημείωσαν ότι η Meta δεν διαθέτει ένα «αποτελεσματικό» εργαλείο για την παρακολούθηση της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ανοίγει νέα έρευνα κατά της Meta, για τον χειρισμό της εταιρίας αναφορικά με την πολιτική διαφημίσεων στις πλατφόρμες Facebook και Instagram, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Η Επιτροπή είπε ότι υποπτεύεται ότι ο έλεγχος των διαφημίσεων από τη Meta ήταν «ανεπαρκής». σημειώνοντας ότι η ταχεία διάδοση των επί πληρωμή διαφημίσεων υπό τέτοιες συνθήκες θα μπορούσε να βλάψει τις «εκλογικές διαδικασίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προστασίας των καταναλωτών».

«Αυτή η Κομισιόν έχει θέσει σε λειτουργία εργαλεία για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση των πληροφοριών από τρίτες χώρες», δήλωσε η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη κυρίως στην Ρωσία. «Όταν υπάρχουν υποψίες για παραβίαση των κανόνων, αναλαμβάνουμε δράση. Αυτό συμβαίνει πάντα, αλλά ιδιαιτέρως σε περίοδο εκλογών».

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε., Τιερί Μπρετόν, δήλωσε ότι η έρευνα επιδιώκει «να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα, ιδίως για να αποτραπεί η εκμετάλλευση των τρωτών σημείων του Instagram και του Facebook από ξένες παρεμβάσεις».

«Υποψιαζόμαστε ότι η μετριοπάθεια του Meta είναι ανεπαρκής, ότι στερείται διαφάνειας των διαφημίσεων και των διαδικασιών ελέγχου περιεχομένου», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Οι Βρυξέλλες σημείωσαν ότι η Meta δεν διαθέτει ένα «αποτελεσματικό» εργαλείο για την παρακολούθηση της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας την απόφαση της εταιρίας να κλείσει το CrowdTangle, ένα ψηφιακό εργαλείο που θεωρείται ανεκτίμητο για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η εταιρεία έχει στη διάθεσή της πέντε εργάσιμες ημέρες για να εξηγήσει πώς έχει μετριάσει τους κινδύνους που προκύπτουν, ύστερα από την απενεργοποίηση του CrowdTangle.

Η αμερικανική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι έχει «μια καθιερωμένη διαδικασία για τον εντοπισμό και τον μετριασμό των κινδύνων στην πλατφόρμα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα