ΑΘΗΝΑ
18:43
|
21.05.2024
«Οι επιθέσεις αυτές δεν θα έπρεπε να είχαν συμβεί ποτέ» είπε ο Τραμπ κατηγορώντας τον Νετανιάχου πως δεν τις προέβλεψε.
Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις επικρίσεις του έναντι του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επανέλαβε απόψε ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εν σχέση με τις ευθύνες που φέρει ο Ισραηλινός ηγέτης για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Οι επιθέσεις αυτές δεν θα έπρεπε να είχαν συμβεί ποτέ» είπε ο Τραμπ κατηγορώντας τον Νετανιάχου πως δεν τις προέβλεψε.

Εκτίμησε πως έχουν «βαθιά επίδραση» στην ισραηλινή πολιτική σκηνή και το πολιτικό μέλλον του Νετανιάχου καθώς αποκάλυψαν πόσο απροετοίμαστος ήταν.

«Έχουν τον πιο εξεζητημένο (τεχνολογικά) εξοπλισμό. Έχουν τα πάντα και όλα ήταν εκεί για να σταματήσουν κάτι τέτοιο!» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους του περιοδικού Time.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που διεκδικεί και πάλι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου εξήγησε πως «πολλοί άνθρωποι, ίσως χιλιάδες, ήξεραν για αυτές (σ.σ. τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ) αλλά το Ισραήλ δεν ήξερε τίποτε….και νομίζω πως αυτός (σ.σ. ο Νετανιάχου) κατηγορείται πολύ έντονα, πολύ σθεναρά για αυτό».

Πριν μερικές βδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ πως χάνει τον πόλεμο στον τομέα των «δημοσίων σχέσεων» εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έχει χειριστεί τον πόλεμο.

Ο Τραμπ σχεδίαζε με το Νετανιάχου τη δολοφονία Σολεϊμανί!

Οι επικρίσεις του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ έρχονται σε περίοδο αναβρασμού σε εκατοντάδες αμερικανικά πανεπιστήμια με τους φοιτητές και μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού να κινητοποιούνται εδώ και βδομάδες εκφράζοντας αλληλεγγύη στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ αποκάλυψε κάτι άλλο ακόμη πιο εντυπωσιακό που συνιστά βεβαίως παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου και αφορά την δολοφονική επίθεση που διέταξε ο ίδιος στις 3 Ιανουαρίου 2020 με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Κασέμ Σολεϊμανί

Τι αποκάλυψε ο Τραμπ; Πως είχαν συμφωνήσει να κάνουν από κοινού (!) την επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού και πως «το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Νετανιάχου έκανε πίσω».

«Είχα πικρή εμπειρία με τον Μπίμπι» είπε ο Τραμπ λέγοντας πως «αυτό ήταν κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ».

Σχέδιο Τραμπ για μαζικές απελάσεις παράτυπων μεταναστών

Στην ίδια συνέντευξη ο Ντόναλντ Τραμπ προαναγγέλλει πως εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο θα προχωρήσει σε μία τεράστια επιχείρηση απέλασης ακόμη και 11 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών από τις ΗΠΑ, ξεκινώντας από όσους δεν έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, προσθέτοντας πως έχει ως πρότυπο το παράδειγμα του προκατόχου του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ από τον τρόπο που χειρίστηκε τη μετανάστευση τη δεκαετία του 1950.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Στρατιωτική άσκηση με τακτικά πυρηνικά όπλα

Διχογνωμίες για την πρόταση του εισαγγελέα του ΔΠΔ κατά Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατέσχεσαν τον εξοπλισμό των δημοσιογράφων του AP

Το Βατικανό επιλέγει καλύτερες σχέσεις με Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα