ΑΘΗΝΑ
22:21
|
08.07.2024
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που συγχέει επικίνδυνα την κριτική στο Ισραήλ με τον αντισημισμό.
Συγκρούσεις στο UCLA τους Λος Άντζελες το πρωί της Τετάρτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο με στόχο την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στις πανεπιστημιουπόλεις, παρά τις επικρίσεις ότι η νομοθεσία συγχέει άδικα την κριτική στο Ισραήλ με τον αντισημιτισμό.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, με τίτλο “Antisemitism Awareness Act of 2023”, απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να λαμβάνει υπόψη του τον ορισμό του αντισημιτισμού της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του Ολοκαυτώματος (IHRA), όταν προσδιορίζει εάν μια ενέργεια ή πρακτική που παραβιάζει τον Τίτλο VI του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964 υποκινήθηκε από αντισημιτική πρόθεση.

Το νομοσχέδιο πέρασε συνολικά με ψήφους 320-91, με 70 Δημοκρατικούς και 21 Ρεπουμπλικάνους να καταψηφίζουν την προσπάθεια. Εννέα Δημοκρατικοί και 9 Ρεπουμπλικάνοι δεν ψήφισαν.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον δυσκολεύτηκε να αποσπάσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων για το νομοσχέδιο, ιδίως από την ακροδεξιά φραξιά των Ρεπουμπλικάνων, προκαλώντας εικασίες ότι η ψηφοφορία θα καθυστερήσει.

«Ο αντισημιτισμός είναι λάθος, αλλά δεν θα ψηφίσω σήμερα υπέρ της Πράξης Ενημέρωσης για τον Αντισημιτισμό του 2023 (H.R. 6090), η οποία θα μπορούσε να καταδικάσει τους Χριστιανούς για αντισημιτισμό επειδή πιστεύουν το ευαγγέλιο που λέει ότι ο Ιησούς παραδόθηκε στον Ηρώδη για να σταυρωθεί από τους Εβραίου», δήλωσε η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

«Αυτό το νομοσχέδιο απειλεί να καταπνίξει τον συνταγματικά προστατευόμενο λόγο. Ο λόγος που ασκεί κριτική στο Ισραήλ, από μόνος του, δεν συνιστά διάκριση», δήλωσε ο βουλευτής Τζέρι Νάντλερ, κοσμήτορας της άτυπης ομάδας των Εβραίων Δημοκρατικών.

Το νομοσχέδιο θα απαιτούσε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συντάσσουν από κοινού μια ετήσια αξιολόγηση απειλών και από το Υπουργείο Παιδείας να ορίσει έναν ανώτερο αξιωματούχο που θα συμβουλεύει σχετικά με τις αντισημιτικές διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν πάσχει από Πάρκινσον

Όρμπαν: Ίδρυσε ευρωομάδα από 12 χώρες με πρόεδρο τον Ζορντάν Μπαρντελά

Έρευνα Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι αρκετά μεγαλύτερος

Χριστοδουλάκης: «Στηρίζω τον Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα