ΑΘΗΝΑ
13:10
|
17.05.2024
Το δείπνο θα είναι μια ευκαιρία για τον Σολτς να ενημερώσει τον Μακρόν για τη συνάντησή του με τον Σι στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, αναμένεται να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Παρίσι, για δείπνο, όπου θα συζητήσουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Κίνα.

Η κρυφή συνάντηση των δύο κορυφαίων ηγετών της Ε.Ε. -η οποία πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Ευρώπη– αναμένεται να έχει βασικό θέμα την επίσκεψη του Σι, ο οποίος φτάνει στη Γαλλία την Κυριακή και θα παραμείνει για τρεις ημέρες, πριν μεταβεί στη Σερβία και την Ουγγαρία.

Το δείπνο θα είναι μια ευκαιρία για τον Σολτς να ενημερώσει τον Μακρόν για τη συνάντησή του με τον Σι στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα. Ο Γερμανός καγκελάριος και ο Μακρόν διαφωνούν σχετικά με την πιθανή επιβολή δασμών της Ε.Ε. στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Σολτς και ο Μακρόν έχουν συγκρουστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, με το πιο πρόσφατο περιστατικό να έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο, όταν ο Γάλλος πρόεδρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για πιθανή αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, κάτι που η καγκελάριος απέρριψε σθεναρά.

Κανένας σύμβουλος δεν θα συμμετάσχει στο δείπνο, σύμφωνα με πηγές του Politico, οι οποίες ζήτησαν ανωνυμία, καθώς δεν τους επιτρέπεται να μιλήσουν δημόσια για αυτού του τύπου θέματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Έκκληση από 13 υπουργούς Εξωτερικών στο Ισραήλ για τη Ράφα

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ίλαν Παπέ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα