ΑΘΗΝΑ
09:35
|
17.05.2024
Ο Ερντογάν στηλίτευσε σήμερα τη δυτική υποκρισία για τις σφαγές του Ισραήλ στη Γάζα και εξήρε την γενναιότητα των φοιτητών στα ΑΕΙ των ΗΠΑ.
Από την ομιλία του Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποκρισία δυτικών χωρών σε ό,τι αφορά τις ωμότητες του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας κατήγγειλε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία που εκφώνησε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Τούρκος Πρόεδρος εξήρε τις φιλοπαλαιστινιακές φοιτητικές διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια, στηλιτεύοντας την υποκριτική στάση δυτικών χωρών και τα δύο μέτρα και σταθμά που εφαρμόζουν σε άλλες χώρες σε σχέση με το Ισραήλ.

«Οι δυτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να μας κάνουν μαθήματα περί δημοκρατίας και ελευθερίας αλλά είναι υποκριτικές στην πολιτική τους σε ό,τι αφορά τις σφαγές στη Γάζα» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας πως εδώ και επτά μήνες ο κόσμος όλος παρακολουθεί τις σφαγές πάνω από 35.000 Παλαιστινίων και οι δυτικές κυβερνήσεις δεν είπαν ούτε λέξη για τους πάνω από 140 δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν εκεί.

«Το Ισραήλ ισοπέδωσε νοσοκομεία, εκκλησίες και τεμένη. Στοχοποίησε σχολεία, ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για συσσίτιο. Διέπραξε σφαγές. Εκτός από μία ομάδα πολιτικών με συνείδηση, καμία χώρα δεν ύψωσε τη φωνή της, κανείς δεν ήταν αρκετά γενναίος για να πει στο Ισραήλ «Ως εδώ και μη παρέκει!». Δεν ήταν καν αρκετά γενναίοι για να απαιτήσουν εκεχειρία, μόνο συνέχισαν την διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξή τους στο Ισραήλ» τόνισε ο Ερντογάν.

Εξήρε από την άλλη τους φοιτητές στις ΗΠΑ που ξεσηκώθηκαν κατά των ωμοτήτων του Ισραήλ στη Γάζα, λέγοντας πως και αυτοί έπεσαν θύματα βίας και βασανιστηρίων.

«Ακαδημαϊκοί απολύθηκαν και ήρθαν αντιμέτωποι με το λιντσάρισμα του πλήθους. Αλλά κανείς δεν ύψωσε τη φωνή του γι’ αυτούς. Απλά περιμένουν πως οι διαδηλώσεις θα καταλαγιάσουν. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι δυτικές δημοκρατίες ενεργούν υπέρ των συμφερόντων του Ισραήλ» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τόνισε δε πως η χώρα του λόγω της φιλοπαλαιστινιακής στάσης αντιμετωπίζει «εχθρότητα» και την «ταμπέλα του αντισημιτισμού για τη στάση στης στο παλαιστινιακό». Και ανέφερε:

«Εμείς είμαστε κατά του αντισημιτισμού όσο είμαστε και κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Ο μόνος μας σκοπός είναι η επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας και το άνοιγμα ενός μονοπατιού για λύση δύο κρατών. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα ειρήνης στην περιοχή μας» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα