ΑΘΗΝΑ
10:27
|
19.05.2024
Την μεγαλύτερη πρόκληση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να αποτελέσει το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας, νυν πρωθυπουργός, της Σερβίας, Μίλος Βούτσεβιτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ψήφους 152 βουλευτών από το σύνολο των 250 πήρε απόψε η νέα κυβέρνηση συνασπισμού που παρουσίασε ο Σέρβος πρωθυπουργός και ηγέτης του «Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος» (SNS), Μίλος Βούτσεβιτς.

Όπως έγινε γνωστό, η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του «Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος» και του «Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας» θα διαθέτει 30 υπουργούς και τέσσερις αντιπροέδρους.

Στις προγραμματικές δηλώσεις ο Σέρβος πρωθυπουργός μίλησε για «κυβέρνηση συνέχειας» η οποία θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις διεθνείς προκλήσεις «διατηρώντας την ανεξαρτησία της χώρας στην λήψη αποφάσεων και συνεχίζοντας την πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας».

Επισήμανε ότι την μεγαλύτερη πρόκληση θα αποτελέσει το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.

Πρόσθεσε ότι η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος της Σερβίας ενώ από την άλλη υπερασπίστηκε την πολιτική των στενών σχέσεων με την Κίνα και επέμεινε στην μη επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας η οποία θα διαρκεί τέσσερις μήνες.

Τα κόμματα της σερβικής αντιπολίτευσης επέκριναν τον Βούτσεβιτς επειδή δεν έβαλε στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα