ΑΘΗΝΑ
19:55
|
17.05.2024
Ο νεαρός πρωταθλητής στο Κουνγκ Φου απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία.
Νετζμεττίν Ερμπακάν Ακιούζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wushu Kungfu που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο του 2023 προκάλεσε διαμάχη καθώς ο Necmettin Erbakan Akyüz, Τούρκος αθλητής πολεμικών τεχνών με έξι πρωταθλήματα, σήκωσε μια παλαιστινιακή σημαία για να υποστηρίξει την Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

Η Ομοσπονδία Wushu Kungfu της Ευρώπης (WKFE), η ομοσπονδία της ηπειρωτικής Ευρώπης για το wushu kung fu, ανακοίνωσε έρευνα για τις ενέργειες του Akyüz. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της WKFE:

Αναφέρθηκαν πολιτικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των τελετών απονομής των βραβείων, οι οποίες φέρεται να ξεκίνησαν από μεμονωμένα μέλη που συνδέονται με την TWF (Τουρκική Ομοσπονδία Wushu Kung Fu). Άμεσα μέτρα ελήφθησαν επί τόπου, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών συναντήσεων και επίσημων διαμαρτυριών, για να αμφισβητηθούν έντονα αυτά τα περιστατικά. Τέτοιες ενέργειες δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τα πρότυπα μας εντός της κοινότητας WKFE

Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για να «εξεταστούν αυτά τα περιστατικά, αναζητώντας σαφήνεια και κατανόηση σε βάθος. Η έρευνα αυτή έχει ως στόχο να εντοπίσει τυχόν ελλείψεις και να επιτρέψει την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων. Τα ευρήματα θα ενοποιηθούν σε μια ολοκληρωμένη έκθεση».

Με αφορμή την έρευνα, ο Akyüz δήλωσε:

Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και για την αναστάτωση που προκάλεσα- δεν το μετανιώνω και αν έχω την ευκαιρία, θα το ξανακάνω. Μπορείτε να με τιμωρήσετε, μπορείτε να μου αφαιρέσετε τα πρωταθλήματα. Δεν με νοιάζει- το έκανα ρισκάροντας το τέλος της αθλητικής μου καριέρας

Από τις επιθέσεις του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σχεδόν 34.500 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και έχουν τραυματιστεί άλλοι 77.600 εν μέσω μαζικών καταστροφών και σοβαρών ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ την Κυριακή 19 Μαΐου

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή των κινητοποιήσεων

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ίλαν Παπέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα