ΑΘΗΝΑ
17:49
|
21.05.2024
Ο Ισραηλινός υπουργός ζήτησε από την Ευρώπη να βάλει όρια στον «δικτάτορα Ερντογάν».
Ο Νιρ Μπαρκάτ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας, Νιρ Μπαρκάτ, κατέθεσε καταγγελία στον επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ματίας Κόρμαν, για την απόφαση της Τουρκίας να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με τη χώρα του, χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «αντισημίτη» και «δικτάτορα»

Ο Μπαρκάτ ανακοίνωσε πως συναντήθηκε με τον Κόρμαν, μια ημέρα αφότου η Άγκυρα σταμάτησε όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς το Ισραήλ, λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Υπέβαλα μια καταγγελία στον Κόρμαν κατά της Τουρκίας, υπό το φως της μονομερούς απόφασής της να σταματήσει το θαλάσσιο εμπόριο μεταξύ των χωρών», ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός, σε ανάρτησή του στο X.

Στην ανάρτήσή του ο Μπαρκάτ ανέφερε πως ο Ερντογάν «είναι ένας αντισημίτης δικτάτορας που πλήττει την Ευρώπη στο σύνολό της με μια απόφαση που παραβιάζει κατάφωρα τους νόμους για το θαλάσσιο εμπόριο και βλάπτει τη συνέχεια των παγκόσμιων προμηθειών», υποστηρίζοντας πως «η διακοπή του θαλάσσιου εμπορίου μεταξύ των χωρών επηρεάζει κυρίως ευρωπαϊκές εταιρείες που δεν θα μπορούν να στείλουν αγαθά από εργοστάσια της Τουρκίας στο Ισραήλ».

«Αναμένουμε από τον ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας, λόγω της παραληρηματικής απόφασης του Ερντογάν που βλάπτει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει όρια στον δικτάτορα Ερντογάν», καταλήγει η ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατέσχεσαν τον εξοπλισμό των δημοσιογράφων του AP

Το Βατικανό επιλέγει καλύτερες σχέσεις με Κίνα

Βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους σε ισραηλινά νοσοκομεία καταγγέλλουν γιατροί

Τη διάσπαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ονειρεύεται η Εσθονή πρωθυπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα