ΑΘΗΝΑ
13:05
|
20.05.2024
Στην Ελβετία, περίπου εκατό φοιτητές πραγματοποίησαν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης - Ενισχύεται το φοιτητικό κίνημα στον Καναδά.
Στον απόηχο των κινητοποιήσεων που σαρώνουν τα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες φοιτητές στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του Μεξικού έστησαν σκηνές και ξεκίνησαν διαμαρτυρία διαρκείας, χθες Πέμπτη, στην πρωτεύουσα της χώρας, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, στον απόηχο των κινητοποιήσεων που σαρώνουν τα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ανεμίζοντας σημαίες και φωνάζοντας «Ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη», οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου (UNAM), του μεγαλύτερου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας στην Πόλη του Μεξικού, καλώντας την κυβέρνηση της χώρας να διακόψει τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ.

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την Παλαιστίνη, τον λαό της, αλλά και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ», ανέφεραν φοιτητές τονίζοντας ότι ελπίζουν πως η διαμαρτυρία τους θα λειτουργήσει σαν ντόμινο και θα εξαπλωθεί και σε άλλα πανεπιστήμια της χώρας.

Κινητοποιήσεις φοιτητών και στην Ελβετία

Την ίδια ώρα, στην Ελβετία, περίπου εκατό φοιτητές πραγματοποίησαν κατάληψη στην είσοδο του κτιρίου Géopolis στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης (UNIL) αργά το απόγευμα της Μ.Πέμπτης. 

Σύμφωνα με αναφορές από το πρακτορείο ειδήσεων Keystone-ATS, οι φοιτητές κάλεσαν σε ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ των ισραηλινών ιδρυμάτων και ζήτησαν άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

Ενισχύεται το φοιτητικό κίνημα στον Καναδά

Οι διαμαρτυρίες που απαιτούν τα πανεπιστήμια να διακόψουν κάθε σχέση με ισραηλινά συμφέροντα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται και σε ολόκληρο τον Καναδά μετά την πρώτη κατασκήνωση που έστησαν φοιτητές το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ.

Τις πρωινές ώρες της Μ.Πέμπτης, διαδηλωτές έστησαν σκηνές στην πανεπιστημιούπολη στο κέντρο της πόλης του Τορόντο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη και αψήφησαν το τελεσίγραφο των αρχών να φύγουν πριν νυχτώσει, λέγοντας ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, επτά κατασκηνώσεις φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης είχαν στηθεί σε ολόκληρο τον Καναδά, συμπεριλαμβανομένων συνολικά τριών στη Βρετανική Κολομβία και τριών στο Οντάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα