ΑΘΗΝΑ
00:56
|
29.09.2024
Η Süddeutsche Zeitung επαναφέρει τις μεταγγίσεις ρωσικού πετρελαίου ανοικτά του Λακωνικού Κόλπου θυμίζοντας πως από εκεί προέρχεται το 25% του πετρελαίου στην Ε.Ε.
Μετάγγιση πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη μετάγγιση ρωσικού πετρελαίου σε πλοία «αδιευκρίνιστων στοιχείων» ανοικτά του Λακωνικού Κόλπου επανέρχεται με σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, κάνοντας λόγο για τον «σκιώδη στόλο του Πούτιν».

Η μετάγγιση ρωσικού πετρελαίου, που γίνεται έξι μίλια ανοικτά των ακτών ώστε να πραγματοποιείται σε διεθνή ύδατα, είναι αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων.

Η κατά τα άλλα «μυστική» μετάγγιση ρωσικού πετρελαίου σε εκατοντάδες δεξαμενόπλοια γίνεται ήδη από τους πρώτους μήνες του πολέμου στην Ουκρανία παρακάμπτοντας το εμπάργκο της Ε.Ε. σε βάρος της Μόσχας καθώς υπερτερούν της «νομιμότητας» οι αντικειμενικές ανάγκες για φθηνότερη ενέργεια.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως η επιχείρηση μετάγγισης ονομάζεται «STS-Transfer», δηλαδή μετάγγιση ship to ship καθώς το πετρέλαιο μεταφέρεται «από το ένα πλοίο στο άλλο και από εκεί στις θάλασσες του κόσμου».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «οι ειδικοί του Center for the Study of Democracy εκτιμούν ότι έως και το 25% του διυλισμένου πετρελαίου που εισάγει η Ευρώπη, εξακολουθεί να προέρχεται από τη Ρωσία.

Η εταιρεία συμβούλων Windward υπολογίζει ότι o σκιώδης στόλος του Πούτιν περιλαμβάνει πλέον 1.400 πλοία (…)

Σε βιντεοκλήση ο Κρέιγκ Κένεντυ, ερευνητής του Χάρβαρντ που ασχολείται με την ενεργειακή πολιτική της Ρωσίας, κάνει λόγο για έναν «στόλο παράκαμψης των κυρώσεων». Τονίζει ότι από το καλοκαίρι του 2022 η Μόσχα, παράλληλα με την κρατική ναυτιλιακή εταιρεία Sowkomflot, έχει δημιουργήσει αυτόν τον στόλο, αγοράζοντας ή ναυλώνοντας δεξαμενόπλοια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα