ΑΘΗΝΑ
15:16
|
21.05.2024
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τόνισε πως σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, η Ρωσία θα ανταποδώσει.
Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εύλογη αντίδραση της Ρωσίας προκαλούν οι σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον πως οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν βρετανικά όπλα κατά στόχων εντός της Ρωσίας…

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξήγησε πως οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού ισοδυναμούν με την παραδοχή πως η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας με «ουκρανικά χέρια».

«Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά», είπε η Ζαχάροβα.

Στη συνέχεια τόνισε πως σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδώσει, εξηγώντας:

«Θέλω να προειδοποιήσω την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες ότι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κριμαίας όχι μόνο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά επίσης θα αντιμετωπιστούν με ένα καταστροφικό ανταποδοτικό πλήγμα».

Η Ζαχάροβα ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει σε μια πιθανή κίνηση της Δανίας να περιορίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των ρωσικών πλοίων στα στενά της Βαλτικής, την οποία θα θεωρήσει εχθρική ενέργεια.

Επανέλαβε επιπλέον ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει «σοβαρές» προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου, που θα βασίζονται στις υπάρχουσες «πραγματικότητες», εφόσον η Ουκρανία δεσμευτεί να παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερη στο μέλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ITLOS: Ανεπαρκής η Συμφωνία του Παρισιού για την προστασία των ωκεανών

Τη Ρώμη και τη Φλωρεντία θα επισκεφθεί η Σακελλαροπούλου

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα