ΑΘΗΝΑ
06:50
|
18.05.2024
Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ τάχθηκε στο πλευρό φοιτητών και αλληλέγγυων δηλώνοντας ότι μάχονται για ένα δίκαιο σκοπό.
Μπέρνι Σάντερς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς εξέφρασε την Παρασκευή την υποστήριξή του στους φοιτητές που διαμαρτύρονται για την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το 1962 οργανώσαμε καθιστικές διαμαρτυρίες για να τερματίσουμε τις ρατσιστικές πολιτικές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Το ’63, συνελήφθην να διαμαρτύρομαι για τα σχολεία με διαχωρισμούς. Αλλά είχαμε δίκιο. Είμαι περήφανος που βλέπω φοιτητές να διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στη Γάζα. Μείνετε ειρηνικοί και συγκεντρωμένοι. Είστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έγραψε ο Σάντερς στο Χ.

Ο Σάντερς είχε δηλώσει προηγουμένως ότι μαθητές, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, συμμετείχαν σε διαδηλώσεις πριν από 60 χρόνια για να απαιτήσουν τον τερματισμό του πολέμου του Βιετνάμ.

«Αυτό μπορεί να είναι το Βιετνάμ του Μπάιντεν», είπε, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρνει τον εαυτό του σε αδύναμη θέση, πολιτικά και ηθικά, με την υποστήριξή του στο Ισραήλ.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και φοιτητές, έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ, με τους διαδηλωτές να απαιτούν από τα πανεπιστήμια να αποεπενδύσουν από το Ισραήλ και να καταδικάζουν την επίθεση στη Γάζα, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 34.000 θύματα.

Οι πανεθνικές διαδηλώσεις απέκτησαν δυναμική τον περασμένο μήνα, αφότου το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ζήτησε από την αστυνομία της Νέας Υόρκης να εκδιώξει με τη βία φοιτητές που είχαν στήσει καταυλισμό σε γκαζόν της πανεπιστημιούπολης. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν, αλλά οι διαδηλωτές προσαρμόστηκαν γρήγορα και σχημάτισαν μια άλλη καθιστική διαμαρτυρία.

Φοιτητές και αλληλέγγυοι σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Γαλλία και η Αίγυπτος, έχουν επίσης οργανώσει διαδηλώσεις σε πανεπιστήμια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα