ΑΘΗΝΑ
09:01
|
18.05.2024
Η Χαμάς θα συναντηθεί στο Κάιρο με αντιπροσώπους από Κατάρ, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΗΠΑ για την ανταλλαγή κρατουμένων από τις δυο πλευρές.
Κάιρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιπροσωπείες από την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Κατάρ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παλαιστινιακή αντιστασιακή οργάνωση Χαμάς θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων στο Κάιρο στις 4 Μαΐου σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για την ανταλλαγή των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, με Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Η Χαμάς έχει αποδεχθεί δύο στάδια του σχεδίου διευθέτησης και η επικείμενη συνάντηση θα επικεντρωθεί κυρίως στο τρίτο στάδιο που θα περιγράφει τους όρους για την παύση των εχθροπραξιών στον παλαιστινιακό θύλακα. Σύμφωνα με αναφορές, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαν Μπερνς θα συμμετάσχει στη διαπραγματευτική διαδικασία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Την Πέμπτη, ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Αιγύπτου Αμπάς Καμέλ ότι μια αντιπροσωπεία της Χαμάς θα επιστρέψει σύντομα στο Κάιρο για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις σχετικά με τους τρόπους επίτευξης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις 27 Απριλίου, η Αίγυπτος παρέδωσε στη Χαμάς μια πρόταση, συμφωνημένη με την ισραηλινή πλευρά, η οποία προέβλεπε την απελευθέρωση 20 έως 40 ομήρων που κρατούνταν από ριζοσπάστες στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός στον θύλακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα