ΑΘΗΝΑ
16:29
|
18.05.2024
Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να ανοικοδομήσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία μετά το πέρας του πολέμου.
Εμανουέλ Μακρόν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Κυριακή ότι ο διάλογος με τη Ρωσία πρέπει να διατηρηθεί.

«Κάνουμε το σωστό αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Tribune. «Διαφορετικά, θα είχαμε εγκαταλείψει τη διεθνή τάξη καθώς και την ειρήνη και την ασφάλεια».

Ωστόσο, ο Μακρόν σημείωσε ταυτόχρονα ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η πολιτική της «στρατηγικής ασάφειας» όσον αφορά τη Ρωσία.

Στα τέλη Απριλίου, ο Μακρόν δήλωσε μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη να οικοδομήσει σχέσεις με τη Ρωσία μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι οι τεχνικές δυνατότητες και το βεληνεκές κρούσης των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων θέτουν σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Αν μιλάμε για την Ουκρανία, η ασφάλεια των Ευρωπαίων διακυβεύεται, διότι η χώρα αυτή βρίσκεται περίπου 1.500 χιλιόμετρα [πάνω από 932 μίλια] από τα σύνορά μας», σημείωσε ο Μακρόν. «Αν η Ρωσία κερδίσει, τότε θα χρειαστεί μόνο ένα δευτερόλεπτο για να μην υπάρχει ασφάλεια για τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία ή τη χώρα μας».

«Η ισχύς και το βεληνεκές κρούσης των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων θέτουν σε κίνδυνο όλους μας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν στην Ευρώπη και ελπίζει σε ανάλογη στάση και για την ίδια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα