ΑΘΗΝΑ
08:21
|
19.05.2024
Σε ανακοίνωσή της η Ιρακινή Αντίσταση ανέφερε ότι στόχευσε Ισραηλινή βάση στην Χάιφα με την χρήση πυραύλου πλεύσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανακοίνωσή της νωρίς τη Δευτέρα, η οργάνωση-ομπρέλα των αντιστασιακών ομάδων στο Ιράκ ανέφερε ότι το χτύπημα ήταν μέρος της συνεχιζόμενης προσέγγισής της στην αντιμετώπιση της κατοχής του σιωνιστικού καθεστώτος, βοηθώντας τους κατοίκους της Γάζας και ως απάντηση στη δολοφονία των Παλαιστινίων αμάχων, ανέφερε δημοσίευμα του λιβανέζικου Al-Mayadeen.

Η ανακοίνωση έγραφε:

Καθώς συνεχίζουμε την πολιτική μας να αντιστεκόμαστε στην κατοχή και να υποστηρίζουμε το λαό μας στη Γάζα, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ στόχευσαν το λιμάνι της Χάιφα στα κατεχόμενα εδάφη με πύραυλο πλεύσης τύπου Arqab.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου η Ισλαμική Αντίσταση ανακοίνωσε την εκτόξευση ενός πυραύλου πλεύσης στο λιμάνι της Χάιφα στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη»* σε μια προσπάθεια να δείξει την αλληλεγγύη της στους ανυπεράσπιστους Παλαιστίνιους.

Ο πύραυλος πλεύσης Arqab, εκτοξεύθηκε από ιρακινό έδαφος προς ισραηλινά εδάφη, ανέφερε το δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης την Κυριακή.

Το Εϊλάτ και η Χάιφα, οι δύο πόλεις-λιμάνια έχουν δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις από τις περιφερειακές ομάδες αντίστασης. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές από τα τελευταία πλήγματα.

Από την έναρξη του ισραηλινού γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα, οι περιφερειακές ομάδες αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της Ισλαμικής Αντίστασης του Ιράκ, συνεχίζουν να στοχεύουν στόχους αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση στο καθεστώς να σταματήσει τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα.

*με τον όρο «κατεχόμενη Παλαιστίνη» αναφέρονται στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα