ΑΘΗΝΑ
10:19
|
19.05.2024
Κατάσκοποι της Αμερικανοϊσραηλινής ομάδας «Force 400» με έντονη δράση συνελήφθησαν από τις αρχές της Υεμένης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέλη του «πυρήνα Ammar Affash» (που μερικές φορές αναφέρεται ως Ammar Saleh), συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Υεμένης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας, για κατασκοπεία στην υπηρεσία της Δύσης.

Ο πυρήνας, ευρύτερα γνωστός ως κατασκοπευτική ομάδα «Force 400», με επικεφαλής τον Ammar Affash, έναν κατάσκοπο που βρίσκεται εδώ και καιρό στον κατάλογο καταζητούμενων των δυνάμεων της Υεμένης, είχε στρατολογήσει τα μέλη αυτά για να διαπράξουν εγκλήματα υπέρ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Saba της Υεμένης.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας εξήγησε ότι τα μέλη που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες είχαν στρατολογηθεί για να εργαστούν για τη συλλογή πληροφοριών και την παρακολούθηση χώρων που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης στις δυτικές ακτές της Δημοκρατίας της Υεμένης.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι μετά τη δήλωση της Υεμένης για την έναρξη των επιχειρήσεών της προς υποστήριξη του λαού της Παλαιστίνης και την έναρξη επιχειρήσεων κατά ισραηλινών στόχων, μεταξύ άλλων στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, εν μέσω κοινής επίθεσης των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της Υεμένης, οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν αυξημένες προσπάθειες πληροφοριών από τους εχθρούς της Υεμένης.

Ποιες ήταν οι αποστολές τους;

Οι αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις, μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες που στρατολόγησε ο Αφάς, κυρίως μέσω της λεγόμενης «Force 400», ενέτειναν τις δραστηριότητές τους, στρατολογώντας άτομα για την παρακολούθηση των θέσεων εκτόξευσης πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο το Ισραήλ. Και όχι μόνο αυτό, η αποστολή των συνεργατών περιελάμβανε τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις θέσεις των σκαφών των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης και την υποβολή των συντεταγμένων τους στους χειριστές τους.

Οι συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι εκτελούσαν καθήκοντα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής συντεταγμένων στρατιωτικών στόχων, επιτρέποντας έτσι τις επιθέσεις των πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ως εκ τούτου, οι συνεργάτες και οι χειριστές τους είναι άμεσα υπεύθυνοι για το αίμα που χύθηκε και τις υλικές απώλειες που προκλήθηκαν από την κοινή επίθεση που διεξήχθη υπέρ του Τελ Αβίβ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα