ΑΘΗΝΑ
16:09
|
19.05.2024
Οι «μαυροκίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν την Παρί-Σεν Ζερμέν στον 2ο ημιτελικό για να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα του 1 γκολ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική ομάδα της Bundesliga, Μπορούσια Ντόρτμουντ, στοχεύει να φτάσει στον πρώτο της τελικό του Champions League από το 2013, καθώς θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν (PSG) για τον δεύτερο ημιτελικό της Τρίτης.

Οι «μαυροκίτρινοι» θα αναμετρηθούν με την ήδη εστεμμένη πρωταθλήτρια της Ligue 1 για να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα του ενός γκολ, καθώς ο πρώτος αγώνας έληξε 1-0 υπέρ της γερμανικής ομάδας.

Ο προπονητής της PSG, Λουίς Ενρίκε, δήλωσε:

Η PSG θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει την πρόκριση: “Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές είναι υπέροχο και άλλες φορές, έτσι πάει. Θα πρέπει να αναλύσουμε τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και οι δύο ομάδες.Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει το πόσο κοντά ήταν το παιχνίδι. Είναι μια νέα κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, είχαν ως δεύτερο παιχνίδι την έδρα τους, ενώ για εμάς ήταν το αντίστροφο. Τώρα θα έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας στο δεύτερο παιχνίδι. Φυσικά, θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί εκεί απ’ ό,τι ήμασταν [στο Ντόρτμουντ].

Ο Γερμανός προπονητής της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς, δήλωσε ότι στόχος τους είναι να φτάσουν στον τελικό στο Γουέμπλεϊ, προσθέτοντας: «Πρέπει να κερδίσεις το δρόμο για το Γουέμπλεϊ. Το μόνο που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια ισοπαλία στον επαναληπτικό, αλλά θέλουμε επίσης να κερδίσουμε. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα και μια καλή ευκαιρία».

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατέκτησε το μοναδικό της τρόπαιο στο Champions League το 1997, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει κατακτήσει ακόμη το παρθενικό της τρόπαιο, αφού έχασε τον τελικό του 2020 από μια άλλη γερμανική ομάδα της Bundesliga, την Μπάγερν Μονάχου, με 1-0.

Ημιτελικοί αγώνες:

Τρίτη:

Ζερμέν-Μπορούσια Ντόρτμουντ (πρώτο παιχνίδι: 0-1).


Τετάρτη:

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου (πρώτο παιχνίδι: 2-2)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μερικοί ισλαμικοί πεσσοί και ο Χαν Ντόνερ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό

Play-off: Μια ανάσα από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα