ΑΘΗΝΑ
16:00
|
19.05.2024
Για απαράδεκτη συμπεριφορά έκανε λόγο ο Αυστραλός ΠΘ με αφορμή ένα επεισόδιο στην Κίτρινη θάλασσα μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αυστραλία κατηγόρησε την Κίνα ότι έθεσε σε κίνδυνο ένα αυστραλιανό στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από την Κίτρινη Θάλασσα και δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Πεκίνου είναι «απαράδεκτη».

«Μόλις ξεκαθαρίσαμε στην Κίνα ότι αυτό είναι αντιεπαγγελματικό και ότι είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Nine Network.

Η Καμπέρα κατηγόρησε το Πεκίνο ότι εκτόξευσε φωτοβολίδες κοντά σε αυστραλιανό ελικόπτερο σε αποστολή του ΟΗΕ σε διεθνή ύδατα το Σαββατοκύριακο.

Ο Αλμπανέζε δήλωσε ότι οι αυστραλιανές αμυντικές δυνάμεις συμμετείχαν σε επιχείρηση για την επιβολή των κυρώσεων του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα.

Επιπλέον είπε:

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, κάτι που έχει γίνει σε διπλωματικό επίπεδο, από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, αλλά και από άμυνα σε άμυνα επίσης. Και όλοι αυτοί οι δρόμοι έχουν καταστεί σαφείς.

Ωστόσο, ο Αλμπανέζε δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν έχει ακόμη απαντήσει δημοσίως στις κατηγορίες της Αυστραλίας σχετικά με το περιστατικό.

Περιμένω ότι θα το πράξουν. Αλλά νομίζω ότι το αυστραλιανό κοινό θα περίμενε κάποια μορφή εξήγησης για το πώς μπορούσε να συμβεί αυτό, διότι δεν ήταν συμπεριφορά που περιμένουμε όταν η Αυστραλία παίζει ένα ρόλο, όπως κάνουμε, έναν σημαντικό ρόλο, ως καλοί διεθνείς πολίτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα