ΑΘΗΝΑ
16:37
|
19.05.2024
Βραζιλία και Βενεζουέλα καταδίκασαν την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στην Ράφα της Λωρίδας της Γάζας.
Βομβαρδισμός της Ράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη Δευτέρα, ο Ισραηλινός στρατός (IDF) ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά τμήματα της Ράφα, αφού κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς δήλωσε ότι συμφώνησε με τις διατάξεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που πρότειναν η Αίγυπτος και το Κατάρ, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τη συμφωνία εκεχειρίας απαράδεκτη. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκουν καταφύγιο στην πόλη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα:

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας καταδικάζει την έναρξη της επιχείρησης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. Με αυτή τη στρατιωτική ενέργεια, κλιμακώνοντας σκόπιμα τη σύγκρουση στην περιοχή της Γάζας, η οποία είναι πλέον γνωστό ότι έχει υψηλή συγκέντρωση αμάχων, η ισραηλινή κυβέρνηση επιδεικνύει για άλλη μια φορά την περιφρόνησή της για τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των στενότερων συμμάχων της.

Μια άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Βενεζουέλα, κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να αποκαταστήσει «τη νομιμότητα και τη διεθνή δικαιοσύνη στην περιοχή». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο εξωτερικών της χώρας:

Η Βενεζουέλα καταδικάζει κατηγορηματικά τον βομβαρδισμό της πόλης Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας, από το Σιωνιστικό Κράτος του Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει τη συστηματική εγκληματική και επεκτατική πολιτική του στην περιοχή αυτή, όπου ζουν περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένοι με τη βία Παλαιστίνιοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα