ΑΘΗΝΑ
02:34
|
20.05.2024
Για τη σιωπή του, τον καταδικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στη βία, στα Τέμπη και στην ακρίβεια.
Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Νέα Αριστερά με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Την ώρα που τα βλέμματα όλης της ανθρωπότητας είναι στραμμένα στο έγκλημα πολέμου που συντελείται στη Ράφα, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές Ευρωπαϊκών και διεθνών ηγεσιών υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και του τέλους του εγκλήματος στην Παλαιστίνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δια της σιωπής του επιβεβαιώνει ξανά ότι βρίσκεται στην λάθος πλευρά της ιστορίας».

Η Νέα Αριστερά υποστηρίζει ότι αυτή η σιωπή «πλέον μόνο ως συνενοχή μπορεί να εκληφθεί» και αναφέρει ειδικότερα ότι «ο πρωθυπουργός έχοντας εγκαταλείψει την λογική της πολύπλευρης εξωτερικής πολιτικής και του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης, έχει επιστρέψει στο δόγμα Παπάγου, μετατρέποντας τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης».

Τονίζει ότι «η Ελλάδα οφείλει να αλλάξει ρότα. Να πιέσει την Ε.Ε. για άμεσα και δραστικά μέτρα για τον τερματισμό της Ισραηλινής εισβολής που λαμβάνει χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Να συνταχθεί με τις χώρες και με τους πολίτες ανά τον κόσμο που ζητούν το αυτονόητο: Ειρήνη και ελεύθερη Παλαιστίνη».

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει ότι στην συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός «επέλεξε να αναφερθεί μόνο στην επικείμενη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο», «μια συνάντηση χωρίς γνωστή ατζέντα και με ασαφές σχέδιο και στρατηγική». Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να κάνει εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα γνώμονα τα εσωτερικά εκλογικά ακροατήριά της» και πως «αυτοπαγιδευμένη στη λαϊκίστικη ρητορεία που είχε υιοθετήσει ως αντιπολίτευση, δεν έχει την πολιτική βούληση να πράξει το αυτονόητο: Να χαράξει μια εθνική στρατηγική που θα βγάλει τη χώρα από την κούρσα των εξοπλισμών και τη διαρκή ένταση».

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα και την ακρίβεια

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό πως σε μία συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να πει τόσα μαζεμένα ψέματα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο protothema.gr.

Αναφέρει ειδικότερα ότι ο αρχηγός της ΝΔ «δεν κατάφερε να διατυπώσει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Σιώπησε για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, που η Ελλάδα είναι ‘πρωταθλήτρια’ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και βεβαίως, προκειμένου να εμφανίσει ως μονόδρομο τη ληστρική οικονομική πολιτική του, κατέφυγε στην κενολογία περί ‘λεφτόδεντρων’, αγνοώντας την πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «σιώπησε για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας», «διαστρέβλωσε και εξαπέλυσε φθηνές ειρωνείες για την κατρακύλα της χώρας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου» και «επιχείρησε να εξαφανίσει την ενορχηστρωμένη από τον ίδιο απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών».

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλώνοντας, με πλήρη αμηχανία, πως η μόνη κίνηση που προτίθεται να κάνει για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση, είναι να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στον Τούρκο πρόεδρο…».

Προσθέτει ότι «για την προεκλογική φιέστα που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στην Αθήνα, το μόνο που βρήκε να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι δεν συμφωνεί με την κίνηση αυτή, αλλά δεν θα κάνει και κάτι γι’ αυτό

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ακόμη ότι ο πρωθυπουργός «έθεσε τον πήχη του κόμματος του στις Ευρωεκλογές στο 33%, βλέποντας τη ραγδαία υποχώρηση των ποσοστών του κόμματός του».

Τέλος, αναφέρει πως «το μόνο βέβαιο είναι πως οι πολίτες της χώρας δεν έχουν κάτι να περιμένουν από αυτό το θλιβερό κρεσέντο αλαζονείας, απουσίας αυτοκριτικής και διαρκούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στο οποίο επιδόθηκε για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα