ΑΘΗΝΑ
21:18
|
19.05.2024
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά μίλησαν στο MEGA για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία.
Στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για προκλήσεις της Άγκυρας, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στο MEGA μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, απευθύνοντας στον πρωθυπουργό -που την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα- το ερώτημα, αν ισχύει η Διακήρυξη των Αθηνών, που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2023.

«Ρωτάμε την ελληνική κυβέρνηση, και ο κ. Καιρίδης μπορεί να απαντήσει ως εκπρόσωπός της: Ισχύουν οι εθνικές κόκκινες γραμμές; Τίθενται ζητήματα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου; Τα βάζει αυτά η Άγκυρα; Με τι ατζέντα πηγαίνουμε; Θα πάμε μόνο για τη φωτογραφία της στιγμής και μια χειραψία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν; Έχουν προχωρήσει οι συνομιλίες και σε τι επίπεδο;» αναρωτήθηκε η κ. Κεχαγιά, σχολιάζοντας ότι «όταν δείχνουμε αυτήν την υποχωρητικότητα και απλά παρακολουθούμε, ενώ γνωρίζουμε τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, κάτι το οποίο είχε προαναγγελθεί και επισημοποιήθηκε χθες, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε;».

Απευθυνόμενη στον κ. Καιρίδη, η Βούλα Κεχαγιά ρώτησε «αν στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στον όποιο διάλογο εξελίσσεται εντάσσεται πάντα και το Κυπριακό, ενώ σχολίασε: «Όσο και να προχωρούν και να αναβαθμίζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος και πάντα θα λειτουργούμε με βάση τις δυνατότητες αποτροπής; Δεν θα πάμε κάποια στιγμή στη Χάγη;».

«Αυτές οι τακτικές συναντήσεις είναι απαραίτητες μεταξύ των δύο γειτόνων», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καιρίδης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία παραμένει ένας απρόβλεπτος και σιγουρά δύσκολος γείτονας. Δεν έχει αλλάξει σε πολλά. Η ατζέντα με την οποία πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης στην Άγκυρα είναι η διατήρηση του κλίματος ύφεσης το οποίο δεν ήταν δεδομένο και είναι επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα