ΑΘΗΝΑ
12:04
|
20.05.2024
Για πάσα δυστυχία και απειλή, τόσο στην Ισπανία όσο και στον κόσμο, ευθύνεται ο σοσιαλισμός και η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να τον ξεριζώσει.
Μιλέι εναντίον Σάντσεθ και ολόκληρης της σοσιαλιστικής Ισπανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία διένεξη, που προέκυψε εκ του μηδενός, μετά τις δηλώσεις υπουργού της ισπανικής κυβέρνησης, προσέφερε την αφορμή στον ακροδεξιό πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι να ξιφουλκήσει κατά του ολέθριου παγκόσμιου σοσιαλισμού. Για πάσα δυστυχία και απειλή, τόσο στην Ισπανία, όσο και στον κόσμο ολάκερο, ευθύνεται ο σοσιαλισμός και η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να αγωνισθεί , όπως κι αυτός, για να τον ξεριζώσει.

Η ανταλλαγή αιχμηρών σχεδόν πολεμικών ανακοινώσεων ανάμεσα στη Μαδρίτη και το Μπουένος Άιρες ξεκίνησε από τη δήλωση του Ισπανού υπουργού Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε σε δημόσια εκδήλωση στη Σαλαμάνκα, παρουσία και της Άνα Μοντέρο, άλλου στελέχους της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ. Ο γνωστός και για τις εμπρηστικές του δηλώσεις, Πουέντε τόνισε, μιλώντας για τα ΜΚΔ, πως «εκεί πρέπει να παίζεις δυνατά και αν δεν το κάνεις,  τότε περνάς απαρατήρητος και άσχετος» κι αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ντόναλντ Τραμπ και του Μιλέι, ως «πολύ κακούς ανθρώπους που, όντας ο εαυτός τους, έχουν φτάσει πολύ ψηλά στην κορυφή». Μάλιστα για τον ένοικο της Κάσα Ροσάδα δήλωσε πως τον είχε ακούσει να προβαίνει σε ανήκουστες δηλώσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας «δεν ξέρω σε ποια κατάσταση, πριν ή αφότου είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες». «Σκέφτηκα ότι ήταν αδύνατο να κερδίσει τις εκλογές και ότι είχε σκάψει τον τάφο του», πρόσθεσε ο Πουέντε, αναφερόμενος στις εξωφρενικές απόψεις του Αργεντινού προέδρου.

Άλλωστε οι χαρακτηρισμοί του Μιλέι για τον Βραζιλιάνο πρόεδρο «Λούλα» ντα Σίλβα ως «αχαλίνωτο κομμουνιστή» και «διεφθαρμένο», για τον Μεξικανό ομόλογό του Λόπες Ομπραδόρ ως «άσχετο» και του ηγέτη της Κολομβίας ως «τρομοκράτη δολοφόνου» για την προηγούμενη αντάρτικη δράση του, έχουν ταράξει πολλές φορές τα διπλωματικά ύδατα με χώρες της περιοχής. Από τα βέλη του Μιλέι δεν είχε γλιτώσει ούτε και ο Πάπας Φραγκίσκος, τον οποίο είχε αποκαλέσει «εκπρόσωπο του Κακού στη γη», αγκαλά και στη συνέχεια, όταν ανέλαβε την προεδρία, αναγκάσθηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του για τον συμπατριώτη του Ποντίφικα.

Αυτές οι αναφορές του Πουέντε φυσικά έδωσαν τη χρυσή αφορμή στον Μιλέι να βάλει σε κίνηση το απύλωτο στόμα του και να προβεί σε άλλη μία διακήρυξη για την ανάγκη μίας ακροδεξιάς Διεθνούς που θα βάλει τέλος στην σοσιαλιστική πανώλη, που κατ’ αυτόν ενσαρκώνεται και στην κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

Δεν αρκέσθηκε λοιπόν να καταδικάσει απλώς τις «προσβολές» του Πουέντε, αλλά επεκτάθηκε σε μία ανοικτή επίθεση κατά του Σάντσεθ. Τον κατηγόρησε ως ολετήρα, που «έθεσε σε κίνδυνο την ενότητα του Βασιλείου, συμφωνώντας με τους αυτονομιστές και οδηγεί στη διάλυση της Ισπανίας». Και δεν έμεινε μόνο στη διακινδύνευση της εδαφικής ακεραιότητας μόνον, αλλά «έθεσε σε κίνδυνο  και τις Ισπανίδες επιτρέποντας την παράνομη μετανάστευση από εκείνους που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα» και κυρίως «έχει θέσει σε κίνδυνο τη μεσαία τάξη με τις σοσιαλιστικές πολιτικές του που φέρνουν μόνο φτώχεια και θάνατο».

Το παραλήρημα του Μιλέι καταλήγει με την ευχή «ο ισπανικός λαός να επιλέξει σύντομα να ζήσει ξανά ελεύθερος», τονίζοντας ότι το σοσιαλιστικό μοντέλο στην Ισπανία είναι «το ίδιο» που σώρευσε «μιζέρια και παρακμή» και στην Αργεντινή, έως ότου ο ίδιος ως Μεσσίας ήλθε να τη σώσει. Μόνο που η διάλυση του κράτους και η παράδοσή του στο μεγάλο κεφάλαιο που επιχειρεί ο «αναρχοφιλελεύθερος» όπως δηλώνει Μιλέι με ακραία μέτρα δεν αποδίδουν άλλους καρπούς πέρα από την  απορρύθμιση του κράτους και της αγοράς εργασίας, που εξαθλιώνουν όχι μόνον τους αδύναμους, αλλά και την εργατική και μεσαία τάξη εν γένει.

Απευθυνόμενος και πιο προσωπικά στον Ισπανό πρωθυπουργό, ο Μιλέι του συνέστησε πως «έχει πιο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει, όπως οι κατηγορίες για διαφθορά που διατυπώθηκαν κατά της συζύγου του Μπεγόνια Γκόμεθ, ένα θέμα που τον οδήγησε ακόμη και να σκεφτεί την παραίτησή του». Και παρότρυνε «για το καλό του Βασιλείου της Ισπανίας, ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα ενεργήσει γρήγορα για να διασαφηνίσει ένα τέτοιο σκάνδαλο διαφθοράς που επηρεάζει άμεσα τη σταθερότητα του Έθνους σας και, κατά συνέπεια, τις σχέσεις με τη χώρα μας». Μόνο που ο δεξιοτέχνης των ψευδών κι εμπρηστικών δηλώσεων παρέλειψε να αναφέρει πως η πολυαγαπημένη του αδελφή δηλώνει στην εφορία εισόδημα μόλις 1.800 δολαρίων όταν διοικεί εταιρεία στο Μαϊάμι, που πρόσφατα αγόρασε υπερπολυτελή διαμερίσματα 2,7 εκατ. δολαρίων!

Και φυσικά τη σταυροφορία κατά του σοσιαλισμού τούτη, τουλάχιστον στην Ισπανία και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, θα έχει την ευκαιρία ο Μιλέι να την ανατροφοδοτήσει στις 18 Μαΐου από τη Μαδρίτη, στην προεκλογική συγκέντρωση του ακροδεξιού Vox. Εκεί θα συναντηθεί στο βήμα με τον αγαπητό του ομοϊδεάτη και στενό του φίλο Σαντιάγο Αμπασκάλ, ο οποίος είχε συνοδεύσει στις 10 Δεκεμβρίου στο Μπουένος Άιρες τον Μιλέι στην τελετή για την ορκωμοσία του.

Εκεί, κατά πάσα πιθανότητα, ο ακροδεξιός ηγέτης θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει ξανά τη θεωρία του πως παντού κυριαρχεί ο τρισκατάρατος σοσιαλισμός και μόνον αυτός και η δράκα των φωτισμένων ηγετών του συρμού του μπορούν να σώσουν τον κόσμο από αυτήν την απειλή.  Είναι αυτή άποψη που ανέπτυξε ο Μιλέι και στο Νταβός απέναντι στους «ήρωες» -όπως τους απεκάλεσε- της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομική ηγεμονίας, η οποία από την πλευρά της τον υποδέχτηκε ως σαρξ εκ της σαρκός της. Βέβαια, στις δηλώσεις του ο Μιλέι αναφερόμενος στην κάστα  του σοσιαλισμού παρέβλεπε πως απέναντί του είχε τους εκπροσώπους της πιο αδυσώπητης κάστας των καστών, εκείνης που κινεί τα νήματα στο παγκόσμιο οικονομικο-γεωστρατηγικό επίπεδο κι επί δεκαετίες στραγγαλίζει τη χώρα του μέχρι και σήμερα. Όμως ο Μιλέι έχει τις λύσεις για το ποιός ευθύνεται: είναι  ο σοσιαλισμός και ο φεμινισμός, αυτό που οι ομογάλακτοί του ορίζουν ως «ιδεολογία του φύλου». Αυτά θα τονίσει ο Μιλέι από το πέρασμά του στη Μαδρίτη, κάνοντας ντουέτο με τον Σαντιάγο Αμπασκάλ. Μία επίσκεψη, που καίτοι αρχηγός κράτους, δεν προβλέπει συνάντηση με τον Σάντσεθ ή τον βασιλιά Φελίπε. Βέβαια, μετά την ξιφομαχία ανακοινώσεων με το Μέγαρο της Μονκλόα, ο ακροδεξιός Μιλέι είναι φυσικό να κρατηθεί μακριά από αυτό.

Η Ισπανία από την πλευρά της απάντησε στον Μιλέι απορρίπτοντας ρητώς τις  δηλώσεις του, τονίζοντας πως «δεν αντιστοιχούν στις σχέσεις δύο αδελφών χωρών και λαών». Όπως διετύπωσε ο  Ισπανός  υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλβαρες, προσπαθώντας να μην εξωθήσει στα άκρα την αντιπαράθεση, η κυβέρνηση και ο ισπανικός λαός «θα συνεχίσουν να διατηρούν και να ενισχύουν τους αδελφικούς τους δεσμούς και τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας τους με τον αργεντίνικο λαό, βούληση που συμμερίζεται ολόκληρη η ισπανική κοινωνία».

Φυσικά, στο πολιτικό παιχνίδι μπήκε αμέσως και η αντιπολίτευση στην Ισπανία, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) Αλβέρο Νούνιεθ Φεϊχόο, ο οποίος απαίτησε την παραίτηση του Πουέντε, κατηγορώντας συνάμα τους Σοσιαλιστές ως «κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων», που «τραυματίζουν τις σχέσεις με μία αδελφό χώρα». Μία άποψη που από το Μπουένος Άιρες έσπευσε  να ενστερνισθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Γκιζέρμο Φράνκος, ζητώντας επί πίνακι την κεφαλή του Πουέντε.

Και από τη διαμάχη φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ζαν ντ’ Αρκ της ισπανικής δεξιάς Περιφερειάρχης της Μαδρίτης Ισάβελ Ντίαθ Αγιούσο. Η Αγιούσο τη Δευτέρα ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της Αργεντινής και χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ως «ικανή να προσβάλει και να μη σεβαστεί τον πρόεδρο που (οι Αργεντινοί) εξέλεξαν στις κάλπες». «Ο περονισμός, πράγματι, έφτασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», κάνοντας έναν παραλληλισμό του Σάντσεθ με την Κριστίνα Κίρτσνερ. Εικόνα που επαναδιατύπωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΡΡ Μιγέλ Τεγιάδο, επισημαίνοντας πως  «οικογένεια Σάντσεθ-Γκόμεθ είναι κάτι σαν τους Κίρτσνερ της Ισπανίας, που ενδιαφέρονται περισσότερο να διαιωνίσουν την παρουσία τους στην εξουσία και να επιτεθούν σε όλες τις αντίπαλες δυνάμεις στην κυβέρνηση της Ισπανίας, παρά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ισπανικής κοινωνίας στο σύνολό της». Μόνο που κι εδώ, οι ηθικολόγοι του ΡΡ δεν αναφέρθηκαν στην περίπτωση της αδελφής του Φεϊχόο Μικαέλας, που στη διάρκεια της προεδρίας του στην Περιφέρεια της Γαλικίας, συνήψε συμβόλαια αναθέσεων με την τοπική κυβέρνηση ύψους 37 εκατ. ευρώ! Αλλά δεν είναι η σύζυγος…

Με την κυβέρνηση να τηρεί μία προσεκτική στάση, την ευθύνη για την απάντηση στη συγχρονισμένη επίθεση εναντίον της και του ιδίου προσωπικά την ανέλαβε ο ίδιος ο Πουέντε. Σε ανάρτησή του στο Χ (του επιστήθιου φύλου κι ομοϊδεάτη του Μιλέι Ίλον Μασκ), ο Πουέντε τονίζει πως ο Φεϊχόο «ήδη ζητεί να του κάνουν χώρο» στη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 18 Μαΐου στην ισπανική πρωτεύουσα οι Αμπασκάλ και Μιλέι. «Είναι αδύνατο να τον ξεχωρίσεις από την ακροδεξιά», καταλήγει ο Πουέντε, υπενθυμίζοντας έμμεσα και τη συνεργασία ΡΡ και Vox σε τέσσερις ισπανικές Περιφέρειες και τις οπισθοδρομικές πολιτικές που ακολουθούνται σε αυτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη για τις απευθείας αναθέσεις

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα