ΑΘΗΝΑ
09:42
|
20.05.2024
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσε ότι διακόπηκε μία αποστολή όπλων προς το Ισραήλ λόγω της εισβολής στη Ράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν μια αποστολή όπλων προς το Ισραήλ, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις να θέσει όρους για τη βοήθεια προς τον κορυφαίο σύμμαχο των ΗΠΑ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Καταθέτοντας ενώπιον υποεπιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου την Τετάρτη, ο Όστιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε «ένα φορτίο πυρομαχικών υψηλού ωφέλιμου φορτίου» εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την ώθηση του ισραηλινού στρατού να εισβάλει στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας.

Ο Όστιν δήλωσε ότι:

Ήμασταν πολύ σαφείς … από την αρχή ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στη Ράφα χωρίς να υπολογίσει και να προστατεύσει τους αμάχους που βρίσκονται σε αυτό το πεδίο μάχης. Δεν έχουμε αποφασίσει οριστικά για το πώς θα προχωρήσουμε με αυτή την αποστολή όπλων. Το τελικό μου σχόλιο είναι ότι είμαστε απολύτως δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Ισραήλ στο δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε για την προοπτική της παρακράτησης όπλων από το Ισραήλ σε συνέντευξη που προβλήθηκε στο CNN αργότερα την Τετάρτη, καταγγέλλοντας την προοπτική μιας μεγάλης επίθεσης στη Ράφα.

«Είναι απλά λάθος», δήλωσε στο CNN. «Δεν πρόκειται να προμηθεύσουμε όπλα και βλήματα πυροβολικού».

Διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα «απομακρυνθούν από την ασφάλεια του Ισραήλ», αλλά μάλλον θα απομακρυνθούν από την υποστήριξη «της ικανότητας του Ισραήλ να διεξάγει πόλεμο σε αυτές τις περιοχές». Ως λόγο για την παύση επικαλέστηκε τη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον αμάχων.

Διαβάστε επίσης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Συλλυπητήρια από ξένες κυβερνήσεις για την απώλεια Ραϊσί

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Χαμάς: Ο Ραϊσί στάθηκε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα