ΑΘΗΝΑ
08:56
|
20.05.2024
Ιρλανδία, Ισπανία, Σλοβενία και Μάλτα συζητούν το ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν από κοινού Παλαιστινιακό κράτος της 21η Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν από κοινού το κράτος της Παλαιστίνης στις 21 Μαΐου, ανέφεραν την Τετάρτη τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Σλοβενία και η Μάλτα έχουν πρόσφατα εντείνει τις επαφές τους με σκοπό να αναγνωρίσουν από κοινού την παλαιστινιακή κρατική υπόσταση την ημέρα εκείνη.

Σε κοινή δήλωσή τους στις 22 Μαρτίου, ο πρώην Taoiseach (πρωθυπουργός) Leo Varadkar και οι ομόλογοί του της Ισπανίας, της Μάλτας και της Σλοβενίας ανέφεραν ότι συζήτησαν την «ετοιμότητά τους να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη και είπαν ότι θα το κάνουμε όταν μπορεί να συνεισφέρει θετικά και οι συνθήκες είναι κατάλληλες».

Στις 6 Μαΐου, ο Taoiseach Simon Harris μίλησε με τον Ισπανό ομόλογό του Pedro Sanchez, την οποία ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «καλή και διεξοδική συνομιλία» σχετικά με τη «σοβαρή κατάσταση στη Μέση Ανατολή».

Ο Tanaiste (αναπληρωτής πρωθυπουργός) Micheal Martin δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πράσινου Κόμματός του ότι η Ιρλανδία θα παρέμβει στην υπόθεση της γενοκτονίας στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) αμέσως μετά την κατάθεση της ουσιαστικής προσφυγής της Νότιας Αφρικής, κάτι που αναμένει να συμβεί μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Σημείωσε επίσης ότι η Ιρλανδία πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει στην επιστολή που έστειλαν η Ιρλανδία και η Ισπανία ζητώντας την αναθεώρηση της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συλλυπητήρια από ξένες κυβερνήσεις για την απώλεια Ραϊσί

Χαμάς: Ο Ραϊσί στάθηκε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα