ΑΘΗΝΑ
05:50
|
20.05.2024
Στον τελικό του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης καθώς πέτυχε την ανατροπή στο Σαντιάγο Μπερναμπέου νικώντας 2-1 την Μπάγιερν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League 2024 τον Ιούνιο, αφού νίκησε 2-1 την Μπάγερν Μονάχου χάρη στο διπλό γκολ του Ισπανού επιθετικού Χοσέλου την Τετάρτη.

Η φιλοξενούμενη Μπάγερν Μονάχου έσπασε το μηδέν στο 68ο λεπτό στο στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου της Μαδρίτης. Ο Καναδός Αλφόνσο Ντέιβις πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στέλνοντας την μπάλα στη μακρινή γωνία που νίκησε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Αντρίι Λούνιν. Η Μπάγερν ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1.

Αρκετά λεπτά αργότερα, η ισοφάριση της Ρεάλ Μαδρίτης ακυρώθηκε μετά από επανεξέταση με VAR, καθώς ο Nacho των Λευκών εκτέλεσε φάουλ στον μέσο της Μπάγερν Γιόσου Κίμμιχ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι πίεσε περισσότερο, καθώς ο Χοσέλου τελείωσε το 88ο λεπτό για να ισοφαρίσει την αναμέτρηση μετά από λάθος του τερματοφύλακα της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ.

Ο ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης, Χοσλεκιυ, ήταν και πάλι στον πίνακα των σκόρερ, καθώς μετά από πάσα του Αντόνιο Ρούντιγκερ από τα όρια της περιοχής, σκόραρε εύκολα. Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο 91ο λεπτό με τον κόσμο στο Σαντιάγο Μπερναμπέου να τρελαίνεται.

Ο Ματτέις ντε Λιχτ πέτυχε ένα πολύ αργά γκολ για την Μπάγερν Μονάχου, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι παίκτες της Μπάγερν διαμαρτυρήθηκαν κατά του διαιτητή, καθώς η θέση δεν επανεξετάστηκε στο VAR.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε τη νίκη με 2-1 και προχώρησε στον τελικό του φετινού Champions League στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου την 1η Ιουνίου.

Η γερμανική ομάδα της Bundesliga Ντόρτμουντ απέκλεισε την Τρίτη τον γίγαντα της Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν (PSG) για να προκριθεί στον τελικό.

Η Ντόρτμουντ θα εμφανιστεί στον τρίτο της τελικό του Champions League.

Στο παρελθόν έφτασε σε αυτόν το 2013, αλλά έχασε τον τίτλο από την Μπάγερν με ήττα 2-1 στο Γουέμπλεϊ. Η Ντόρτμουντ, η πρωταθλήτρια του 1997, επιδιώκει τον δεύτερο θρίαμβό της στο Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κάτοχος του ρεκόρ της διοργάνωσης με 14 τίτλους, τον τελευταίο το 2022, όταν η ισπανική δύναμη νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ στο Stade de France.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μερικοί ισλαμικοί πεσσοί και ο Χαν Ντόνερ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό

Play-off: Μια ανάσα από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα