ΑΘΗΝΑ
05:10
|
20.05.2024
Περαιτέρω μειώσεις των τιμών είναι πιθανές εάν τα στοιχεία της (EIA) δείξουν μείωση των αποθεμάτων έναντι των εκτιμήσεων για αύξηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη μετά τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Το διεθνές αργό τύπου μπρεντ κυμαίνονταν στα 82,64 δολάρια ανά βαρέλι στις 08.31 π.μ. τοπική ώρα, μειωμένο κατά 0,62% από την τιμή κλεισίματος των 83,16 δολαρίων ανά βαρέλι της προηγούμενης συνεδρίας συναλλαγών.

Η αμερικανική τιμή αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα 77,88 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,64% από την προηγούμενη συνεδρία που έκλεισε στα 78,38 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν από τα στοιχεία που δημοσίευσε αργά την Τρίτη το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), τα οποία έδειξαν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 509.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών της αγοράς για μείωση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.

Η αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου αντανακλούσε τις αντιλήψεις της αγοράς για εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης που θα οδηγούσε τις τιμές σε πτώση.

Περαιτέρω μειώσεις των τιμών είναι πιθανές εάν τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) αργότερα την Τετάρτη δείξουν μείωση των αποθεμάτων έναντι των εκτιμήσεων για αύξηση των αποθεμάτων.

Εν τω μεταξύ, η αύξηση της αξίας του δολαρίου ΗΠΑ έναντι άλλων νομισμάτων, η οποία αυξήθηκε κατά 0,12% στα 105,54, περιόρισε την πτώση των τιμών καθιστώντας το πετρέλαιο ακριβό για τους εμπόρους που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Ωστόσο, οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις στην παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διάβασης της Ράφα λόγω των ισραηλινών επιθέσεων εξακολουθούν να επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου.

Οι Χούθι της Υεμένης απείλησαν την Τρίτη ότι θα επεκτείνουν τις ναυτικές επιθέσεις εάν ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Η ισραηλινή κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη και η απειλή τους να εισβάλουν στη Ράφα θα αντιμετωπιστούν με την απάντηση της Υεμένης και την έναρξη του τέταρτου γύρου κλιμάκωσης», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah ο Allama Muhammad Muftah, πρόεδρος της Ανώτατης Επιτροπής Υποστήριξης της Al-Aqsa που διοικείται από τους Χούθι.

Οι εξελίξεις αυτές αυξάνουν τους φόβους της αγοράς ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, την κύρια πετρελαιοπαραγωγό περιοχή, θα μπορούσε να ενταθεί και να ασκήσει ανοδικές πιέσεις στις τιμές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα