ΑΘΗΝΑ
21:20
|
20.05.2024
Μέρος του σχεδίου του για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, είναι η ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εργατικό Κόμμα θα ακυρώσει αμέσως τις πτήσεις απέλασης προς τη Ρουάντα, εάν λάβει την εξουσία, δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ.

Ύστερα από μια προεκλογική ομιλία, στην οποία ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ο Στάρμερ δεσμεύτηκε να καταργήσει «απολύτως» το σχέδιο της Ρουάντα, με τις «πτήσεις και όλα».

Ο ηγέτης των Εργατικών μιλούσε στην πόλη Ντιλ του Κέντ, της εκλογικής περιφέρειας που εκπροσωπείται από τη Νάταλι Έλφικ, η οποία αυτομόλησε στους Εργατικούς από τους Συντηρητικούς, αυτή την εβδομάδα.

Ο Έλφικ παρουσίασε τον Στάρμερ πριν από την ομιλία του, λέγοντας πως, υπό την ηγεσία του, οι Εργατικοί «καταλαμβάνουν κεντρικό έδαφος και ατενίζουν το μέλλον».

Ερωτώμενος για το αν θα σταματήσει τις πτήσεις προς τη Ρουάντα εάν κέρδιζε την εξουσία, ο Στάρμερ είπε: «Θα καταργήσουμε το πρόγραμμα της Ρουάντα… και αυτό σημαίνει ότι θα τερματιστεί εντελώς το πρόγραμμα, με τις πτήσεις και όλα. Δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

 «Φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα εφαρμόσουμε καθόλου το σχέδιο… Δεν πρόκειται να σπαταλήσω τον χρόνο μου με τεχνάσματα», τόνισε.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος αρνήθηκε να υποσχεθεί ότι θα «σταματήσει τα σκάφη», μια φράση που χρησιμοποιεί ο Σουνάκ, ή να θέσει στόχο τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που διασχίζουν τη Μάγχη.

Ερωτηθείς εάν οι ασφαλείς και νόμιμες οδοί για τους αιτούντες άσυλο θα έπαιζαν ρόλο στη διακοπή των διελεύσεων από τη Μάγχη, ο Στάρμερ είπε ότι «ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να σταματήσει κανείς τις ροές είναι να διαλύσει τις συμμορίες», ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ήδη ασφαλείς και νόμιμες διαδρομές για τους αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν και το Χονγκ Κονγκ.

Στην ομιλία του, ο Στάρμερ ανακοίνωσε ένα σχέδιο χρηματοδότησης ύψους 75 εκατομμυρίων λιρών για τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων ειδικών αξιωματικών, με στόχο την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας ανθρώπων, ενισχύοντας τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Η πορτογαλική νεολαία πέφτει στα δόκανα της Ακροδεξιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα