ΑΘΗΝΑ
17:41
|
20.05.2024
Με νίκη 2-0 επί της Άστον Βίλα, άνοιξε τον δρόμο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί με δύο γκολ έστειλε τους ερυθρόλευκους στον έβδομο ουρανό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νίκη 2-0 επί της Άστον Βίλα, χθες βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός πέρασε στον τελικό του Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το τη θρυλική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ.

Ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί με δύο γκολ, το πρώτο μόλις στο 10ο λεπτό και το δεύτερο στο 81΄ ήταν ο χρυσός σκόρερ της ομάδας που διαφύλαξε με ευκολία το υπέρ του 4-2 του πρώτου αγώνα στην έδρα της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός των ερυθρόλευκων, Κώστας Φορτούνης, δήλωσε: «Κάναμε έναν μεγάλο άθλο. Παίξαμε με μία καταπληκτική ομάδα. Ήμασταν ανώτεροι και στα δύο παιχνίδια. Αξίζουμε. Δεν έχω λόγια. Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο και τους περιμένουμε στον τελικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πάμε να το σηκώσουμε».

Η ομάδα του Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα διεκδικήσει το πολυπόθητο τρόπαιο του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα η οποία απέκλεισε τη Μπριζ στον άλλο ημιτελικό.

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έστειλε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ανάρτησή του συνδύασε τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με την «διπλή» ελληνική επιτυχία στο μπάσκετ, αναφέροντας:

«Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους! Μετά την πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final 4 της EuroLeague, η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού πέτυχε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!»

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ροντινέι, Ποντένσε, Κίνι – Ντάγκλας Λουϊς, Ιροεγκμπουνάμ

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ):
Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί 

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86΄ Μουνρό), Κας (86΄ Χέιντεν), Μπέιλι (86΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Στεφανίδη 4η στο Diamond League του Ραμπάτ

Μερικοί ισλαμικοί πεσσοί και ο Χαν Ντόνερ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης

Τέλος ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα