ΑΘΗΝΑ
12:37
|
07.07.2024
Ο Αυστραλός πρώην ποδοσφαιριστής της Κρίσταλ Πάλας κάλεσε την FIFA να αποκλείσει το Ισραήλ λόγω των εγκλημάτων του στη Γάζα.
Ο Craig Foster
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην παίκτης της Αυστραλίας και της Κρίσταλ Πάλας, Κρεγκ Φόστερ, κάλεσε την Παρασκευή την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να θέσει σε διαθεσιμότητα το Ισραήλ για τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας πριν από το συνέδριο της FIFA την επόμενη εβδομάδα.

Όπως έγραψε σε δημοσίευσή του στο Χ:

Το 74ο συνέδριο της FIFA είναι την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν εκκλήσεις για την αναστολή του Ισραήλ σύμφωνα με τις καταστατικές δεσμεύσεις της FIFA για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εν αναμονή της συμμόρφωσης με τα μέτρα του ICJ (Διεθνές Δικαστήριο) για την πρόληψη της γενοκτονίας. Τις υποστηρίζω. Και καλώ την ποδοσφαιρική κοινότητα να πράξει το ίδιο. Καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 35.000 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί στη Γάζα, αυτό είναι ένα ολόκληρο στάδιο ανθρώπων, που χάθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, 20.000 γυναίκες και παιδιά και περίπου 100 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε αυτό που το Διεθνές Δικαστήριο έχει θεωρήσει ως εύλογη γενοκτονία. Αυτό σημαίνει απλώς ότι υπάρχουν αρκετά σημάδια, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσης για να επικαλεστούμε το καθήκον που έχουμε όλοι μας, είτε κυβερνήσεις είτε άτομα, να αποτρέψουμε τη γενοκτονία.

Η FIFA επιβεβαίωσε ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου στην Μπανγκόκ, καθώς 211 ενώσεις-μέλη θα συγκεντρωθούν για να ψηφίσουν για βασικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ή των χωρών που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA το 2027.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «600.000 παιδιά στη Ράφα και πολλά από αυτά (τα παιδιά) αγαπούν το ποδόσφαιρο», αλλά η FIFA σιωπά για το θέμα και δεν έχει κάνει τίποτα για να επιβάλει κυρώσεις στην ισραηλινή ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρά την επίθεση της χώρας στη Γάζα από τον Οκτώβριο.

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης ζήτησε επείγουσα ακρόαση την επόμενη εβδομάδα και 12 ενώσεις από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δυτικής Ασίας την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ μέχρι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Υποστηρίζω αυτά τα αιτήματα μαζί με την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την απόδοση ευθυνών σε όλα τα μέρη για εγκλήματα πολέμου», δήλωσε.

Ο Φόστερ πρόσθεσε ότι έγραψε στο ποδοσφαιρικό σώμα της Αυστραλίας για να ζητήσει την υποστήριξή του και κάλεσε την ποδοσφαιρική κοινότητα της Αυστραλίας και τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν.

«Παρακαλώ γράψτε στην ομοσπονδία σας και στη FIFA», είπε και σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία UEFA και η FIFA απαγόρευσαν τη Ρωσία το 2022 για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία και τη Νότια Αφρική το 1961 για το απαρτχάιντ. Η Γιουγκοσλαβία αποκλείστηκε από το EURO 1992 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 για τους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας.

Ο Φόστερ συγκέντρωσε 29 διεθνείς συμμετοχές και σημείωσε εννέα γκολ για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αυστραλίας. Έπαιξε για την Πόρτσμουθ και την Κρίσταλ Πάλας όσο βρισκόταν στην Αγγλία. Ο Φόστερ, ο οποίος σήμερα είναι ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποσύρθηκε το 2003.

Ξεχωριστά, η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δήλωσε την Πέμπτη ότι τουλάχιστον 265 Παλαιστίνιοι αθλητές έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τον Οκτώβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Δολοφονίες Ρώσων αιχμαλώτων με εμπλοκή και Έλληνα μισθοφόρου

Αθήνα: Κύκλωμα με συμμετοχή και δημοτικών υπαλλήλων εκβίαζε καταστηματάρχες

Βαρκελώνη: «Φτάνει, ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» είπαν οι διαδηλωτές

Για «τέσσερα στα τέσσερα» και Παρίσι, η Εθνική κόντρα στην Κροατία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα